Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Juna- ja bussilippujen ketjutus onnistuu nyt Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksessa – Ensimmäinen bussi-junamatkaketju vei Savosta Lappiin

12.10.2021

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus teki 2. lokakuuta historiaa, kun sovelluksen kautta myytiin Suomen ensimmäinen kaukoliikenteen bussin ja junan yhdistänyt matkaketju. Matka Savosta Lappiin onnistui Matkahuollon ja VR:n solmiman yhteistyön myötä.

Reitit ja Liput -sovelluksesta on pystynyt ostamaan Matkahuollon, kymmenen paikallisliikennealueen mukaan lukien HSL:n ja Nyssen ja useiden lähiliikennealueiden bussilippujen lisäksi myös VR:n junalippuja 1. lokakuuta alkaen. Loppuvuodesta sovellukseen lisätään neljästä viiteen uutta paikallisliikennealuetta ja laajentuminen jatkuu ensi vuonna.

”Tavoitteemme on uudistaa koko liikkumista Suomessa. Mahdollistamalla matkan etsimisen osoitteesta osoitteeseen ja lippujen ostamisen kaikille matkaosuuksille yhdellä kertaa samasta sovelluksesta haluamme nostaa joukkoliikenteen aidosti kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi henkilöautolle”, Matkahuollon Matkustaja- ja liikennöitsijäpalveluiden johtaja Leila Lehtinen kertoo.

”Tarkoituksenamme on saada sovellukseen kaikki Waltti-kaupungit alkuvuoden aikana ja lisäksi muita Suomen isoista ja keskisuurista kaupungeista. Matkaketjuja kauko- ja paikallisliikenteen välillä reititettäessä ketjut sisältävät usein myös lukuisia pienempiä lähiliikennealueita”, Matkahuollon kehityspäällikkö Kimmo Hartikainen jatkaa.

”Olemme erittäin innoissamme yhteistyön ja sen myötä lipunmyyntiverkostomme laajenemisesta. Jotta saamme houkuteltua lisää matkustajia ilmastoystävälliseen joukkoliikenteeseen, edellyttää sujuva matkanteko helppoa ja vaivatonta liikkumista suoraan lähtöpisteestä määränpäähän eri kulkumuotoja yhdistämällä. Tästä junan ja bussin matkaketju on erinomainen esimerkki”, kertoo VR:n Jakelusta ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Anna Loukamo.

Matkaketjulla tarkoitetaan Reitit ja Liput -sovelluksen reitittämää matkaa, joka voi käsittää eri joukkoliikennevälineillä kuljettavia reittivälejä ja johon tarvittavat liput voi ostaa sovelluksesta reitityksen ohesta. Suomen ensimmäisen bussin ja junan yhdistäneen matkaketjun ensimmäinen pätkä kuljettiin linja-autolla, josta matkustaja vaihtoi junaan ja vielä lopuksi linja-autoon, joka vei matkustajan matkan päätepisteeseen.

Saimaan ja Turunmaan saariston lauttaliikenne kiinnosti kesälomalaisia

Linja-auto- ja junamatkojen lisäksi Reitit ja Liput -sovelluksesta on pystynyt kesästä lähtien ostamaan myös vesiliikenteen matkalippuja. Esimerkiksi Saimaan pyörälauttojen ja Turunmaan saariston vesiliikenteen reitti- ja aikataulutietoja haettiin Matkahuollon sivuilta kesällä kymmeniä tuhansia kertoja ja Matkahuolto uskoo vesiliikenteen lippujen nousevan myös matkaketjutusten joukossa.

”Haluamme, että Reitit ja Liput -sovellus tarjoaa matkustajille koko Suomen joukkoliikenteen ja parhaan asiakaskokemuksen yhdessä paikassa. Tarve matkojen ketjutukselle on selkeässä kasvussa kotimaanmatkailun ollessa nyt kasvussa”, kehityspäällikkö Tuomo Kinnunen sanoo.

Matkahuollon haja-asutusalueille suunnatuista kutsukyytipalveluista sovelluksessa on ollut syksystä 2020 lähtien tarjolla Porvoon alueella toimivan Kyläkyydin tilausmahdollisuus. Loppuvuodesta sovelluksessa käynnistyy myös Uudenkaupungin kutsukyytipilotin tilaukset.

Reitit ja Liput -sovellukset voi ladata iOS-puhelimiin App Storesta ja Android-puhelimiin Google Play -kaupasta.

Ajankohtaista

2.12.2022
Itsenäisyyspäivänä poikkeuksia bussiaikatauluissa ja aukioloajoissa
28.11.2022
Uusi, maksuton chat-palvelu Paketit-sovelluksessa  
25.11.2022
Matkahuolto kehittää palveluitaan Itä-Suomen alueella
Kaikki uutiset →

Blogi

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa sovellus ja osta liputReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä