Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Juna- ja bussilippujen ketjutus onnistuu nyt Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksessa – Ensimmäinen bussi-junamatkaketju vei Savosta Lappiin

12.10.2021

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus teki 2. lokakuuta historiaa, kun sovelluksen kautta myytiin Suomen ensimmäinen kaukoliikenteen bussin ja junan yhdistänyt matkaketju. Matka Savosta Lappiin onnistui Matkahuollon ja VR:n solmiman yhteistyön myötä.

Reitit ja Liput -sovelluksesta on pystynyt ostamaan Matkahuollon, kymmenen paikallisliikennealueen mukaan lukien HSL:n ja Nyssen ja useiden lähiliikennealueiden bussilippujen lisäksi myös VR:n junalippuja 1. lokakuuta alkaen. Loppuvuodesta sovellukseen lisätään neljästä viiteen uutta paikallisliikennealuetta ja laajentuminen jatkuu ensi vuonna.

”Tavoitteemme on uudistaa koko liikkumista Suomessa. Mahdollistamalla matkan etsimisen osoitteesta osoitteeseen ja lippujen ostamisen kaikille matkaosuuksille yhdellä kertaa samasta sovelluksesta haluamme nostaa joukkoliikenteen aidosti kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi henkilöautolle”, Matkahuollon Matkustaja- ja liikennöitsijäpalveluiden johtaja Leila Lehtinen kertoo.

”Tarkoituksenamme on saada sovellukseen kaikki Waltti-kaupungit alkuvuoden aikana ja lisäksi muita Suomen isoista ja keskisuurista kaupungeista. Matkaketjuja kauko- ja paikallisliikenteen välillä reititettäessä ketjut sisältävät usein myös lukuisia pienempiä lähiliikennealueita”, Matkahuollon kehityspäällikkö Kimmo Hartikainen jatkaa.

”Olemme erittäin innoissamme yhteistyön ja sen myötä lipunmyyntiverkostomme laajenemisesta. Jotta saamme houkuteltua lisää matkustajia ilmastoystävälliseen joukkoliikenteeseen, edellyttää sujuva matkanteko helppoa ja vaivatonta liikkumista suoraan lähtöpisteestä määränpäähän eri kulkumuotoja yhdistämällä. Tästä junan ja bussin matkaketju on erinomainen esimerkki”, kertoo VR:n Jakelusta ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Anna Loukamo.

Matkaketjulla tarkoitetaan Reitit ja Liput -sovelluksen reitittämää matkaa, joka voi käsittää eri joukkoliikennevälineillä kuljettavia reittivälejä ja johon tarvittavat liput voi ostaa sovelluksesta reitityksen ohesta. Suomen ensimmäisen bussin ja junan yhdistäneen matkaketjun ensimmäinen pätkä kuljettiin linja-autolla, josta matkustaja vaihtoi junaan ja vielä lopuksi linja-autoon, joka vei matkustajan matkan päätepisteeseen.

Saimaan ja Turunmaan saariston lauttaliikenne kiinnosti kesälomalaisia

Linja-auto- ja junamatkojen lisäksi Reitit ja Liput -sovelluksesta on pystynyt kesästä lähtien ostamaan myös vesiliikenteen matkalippuja. Esimerkiksi Saimaan pyörälauttojen ja Turunmaan saariston vesiliikenteen reitti- ja aikataulutietoja haettiin Matkahuollon sivuilta kesällä kymmeniä tuhansia kertoja ja Matkahuolto uskoo vesiliikenteen lippujen nousevan myös matkaketjutusten joukossa.

”Haluamme, että Reitit ja Liput -sovellus tarjoaa matkustajille koko Suomen joukkoliikenteen ja parhaan asiakaskokemuksen yhdessä paikassa. Tarve matkojen ketjutukselle on selkeässä kasvussa kotimaanmatkailun ollessa nyt kasvussa”, kehityspäällikkö Tuomo Kinnunen sanoo.

Matkahuollon haja-asutusalueille suunnatuista kutsukyytipalveluista sovelluksessa on ollut syksystä 2020 lähtien tarjolla Porvoon alueella toimivan Kyläkyydin tilausmahdollisuus. Loppuvuodesta sovelluksessa käynnistyy myös Uudenkaupungin kutsukyytipilotin tilaukset.

Reitit ja Liput -sovellukset voi ladata iOS-puhelimiin App Storesta ja Android-puhelimiin Google Play -kaupasta.

Ajankohtaista

20.5.2024
Huijausviestejä liikkeellä – näin pidät tietosi turvassa
30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media