Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Kasvava pakettiliikenne lisää pakkausjätteen määrää – Matkahuolto ja RePack yhdistivät voimansa ratkaistakseen palan ongelmasta

15.5.2020

Kuluttajien lähettämien ja vastaanottamien pakettien määrät ovat lisääntyneet merkittävästi vertaiskaupan suosion kasvun myötä. Vertaiskauppa pidentää käyttökelpoisten tuotteiden elinikää ja vähentää kertakäyttökulutusta, mutta pakettilähetysten kasvava määrä lisää myös pakkausmateriaalien käyttöä. Vähentääkseen pakkausmateriaalista kertyvää jätettä Matkahuolto on aloittanut yhteistyön kuljetuspakkauksia valmistavan RePackin kanssa.

Kotimainen RePack valmistaa korkealaatuisia uudelleen käytettäviä pakkauksia, joita useat yritykset ja verkkokaupat hyödyntävät lähetyksissään. Nyt Matkahuolto ja RePack tuovat ensimmäistä kertaa uudelleenkäytettävät pakkaukset jokaisen suomalaisen saataville myös henkilökohtaisiin pakettilähetyksiin, kuten vertaiskauppatuotteiden lähetyksiin.

RePack-pakkauksen ja siihen liittyvän kuljetuksen voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta yhteishintaan 8,90 €/kpl. Vastaanottaja voi käyttää pakkauksen uudelleen ostamalla sille Matkahuollon verkkosivuilta kuljetuksen alennettuun hintaan 5,50 €/kpl. Vaihtoehtoisesti vastaanottaja voi palauttaa RePack-pakkauksen Matkahuoltoon, josta se lähtee uudestaan kiertoon - RePackin pakkaukset on suunniteltu kestämään vähintään 20 käyttökertaa. Kiitokseksi palautuksesta vastaanottaja saa 1 € alennuskoodin Matkahuollon pakettipalveluun.

”RePack on tähän mennessä keskittynyt pelkästään verkkokauppaan, ilman kuluttajaversiota. Matkahuollon kanssa otettiin nyt rohkea askel ja kokeillaan yhdessä miten kuluttajille suunnattu palautettava pakkaus otetaan vastaan. Jännityksellä odotamme palautetta ja millaisen muodon palvelu loppupeleissä ottaa", sanoo Jonne Helllgren, RePackin CEO & Co-Founder.

Matkahuolto uudisti kuluttajille tarjottavat pakettipalvelunsa vuoden 2019 lopussa. Uudelleen käytettävän pakkauksen avulla vastataan erityisesti vertaiskauppaa käyvien kuluttajien tarpeisiin ympäristöystävällisistä ja edullisista pakettivaihtoehdoista.

”Kansainvälisten tutkimusten mukaan noin puolet ihmisistä toivovat pakettien pakkausten olevan kierrätettäviä.* Monet vertaiskaupan käyttäjät käyvät kauppaa viikoittain ja lähettävät useita paketteja kuukaudessa. Uskon, että he arvostavat kestäviä ja uudelleen käytettäviä pakkauksia, jotka vähentävät muunlaisten pakkausten tarvetta sekä jätteen määrää”, toteaa Matkahuollon pakettipalveluiden johtaja Kati Nevalainen.

RePack-paketit ovat saatavilla Matkahuollon 20 palvelupisteestä ympäri Suomen. RePack-lähetyksen vastaanottanut kuluttaja voi käyttää pakkauksen uudelleen, jolloin sen voi lähettää ja noutaa kaikista Matkahuollon pakettiautomaateista ja palvelupisteistä, joita on yli 1600 ympäri Suomen. RePack-pakkauksen maksimikoko on 16 x 35 x 55 cm ja lähetys saa painaa korkeintaan 30 kg. Pakkausvalikoimaa lisätään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

Osta RePack

Ajankohtaista

26.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media