Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Kaustisen seudun koulukuljetukset nyt Matkahuollon palveluissa – Mahdollistaa koulukyytivuorojen hyödyntämisen kaikille alueen asukkaille ja matkailijoille

8.10.2020

Keski-Pohjanmaalla pilotoidaan koulukuljetusten avointa käyttöä kaikille matkustajille osana maakuntakohtaista Kyytiin2-hanketta. Alueen kunnat ovat olleet kaukaa viisaita ja kilpailuttaneet koulukuljetuksensa siten, että vuoroihin voidaan ottaa myös muita matkustajia kuin koululaisia. Tätä ei ole kuitenkaan juurikaan markkinoitu aiemmin, mutta nyt siihen on oiva tilaisuus, kun erilaiset liikennepalveluiden sähköiset järjestelmät ovat saavuttaneet tarvittavan tason.

Matkahuolto kehittää maailman ensimmäistä valtakunnallista matkaketjuratkaisua. Matkahuollon kantava teema on kuljetusten yhdistely. Uusi Reitit Ja Liput -sovellus opastaa käyttäjän osoitteesta osoitteeseen ja yhdistää esimerkiksi paikallisliikenteen, koululaiskyytien ja kutsuliikenteen vuoroja valtakunnallisen liikenteen aikatauluihin. Sovelluksesta voi myös ostaa liput koko matkalle. “Tulevaisuudessa tarkoitus on yhdistää kaikki joukkoliikenteen toimijat samaan sovellukseen”, kertoo Matkahuollon Matkustajapalvelut-liiketoiminnan johtaja Leila Lehtinen.

Kaustisten seudulla kartoitettiin muutamia vaihtoehtoja sähköisistä aikataulujärjestelmistä, joissa koulukuljetuksia voitaisiin nostaa esiin. Matkahuoltoon päädyttiin, koska se on maaseudulla jo tunnettu kaukoliikenteen hakupalvelu ja Matkahuollolla oli valmius ja halu lähteä pilotoimaan asiaa. ”Alueella olemassa olevia kuljetuksia pitäisi saada paremmin näkyviin, että ihmiset voivat hyödyntää niitä. Verovaroja käytetään tosi paljon erilaisten kuljetusten ostoon, joten olisi hölmöä, jos niissä olevia tyhjiä penkkejä ei yritettäisi täyttää. Koulukuljetukset ovat erinomainen palvelu ja tämän kokeilun myötä ne ovat helposti löydettävissä muun aikataulusisällön kanssa samassa paikassa”, kertoo Kyytiin2 -hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma.

Lisätarjonta tekee joukkoliikenteen käytöstä entistä helpompaa maaseudulla. ”Kenenkään ei tarvitse varta vasten lähteä etsimään koulukuljetuksia vaan kaikki tarjolla olevat aikataulut ja reitit löytyvät yhdellä haulla Matkahuollon sovelluksesta. Sieltä voi löytyä sopiva vuoro vaikkapa työmatkaa varten tai juna-asemalle päin. Pitkän matkan reissuille saattaa päästä omalta kylältä ensin koulukyydissä kuntakeskukseen ja sitten seutu- tai kaukoliikenteen bussilla taas eteenpäin – yhdellä haulla ja ostolla. Aikataulut ja liput löytyvät siis seuraavan kouluvuoden ajan Matkahuolto.fi:stä sekä Matkahuollon Reitit ja Liput –sovelluksesta”, Luoma jatkaa.

”Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa matkustajamäärät ovat pieniä. Joukkoliikenteen vuorojen väheneminen erityisesti harvempaan asutetulla maaseudulla on lisännyt yksityisautoilua ja liikenteen päästöjä. Jotta joukkoliikenne olisi mahdollisimman houkutteleva vaihtoehto, sen käytöstä on tehtävä vaivatonta. Uskon, että uuden Reitit ja Liput -sovelluksemme lanseeraaminen ja kehittäminen on askel oikeaan suuntaan joukkoliikenteen elvyttämiseksi”, Lehtinen toteaa.

Ajankohtaista

8.5.2023
Helatorstain muistio 2023: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
27.4.2023
Valtakunnalliset sarjaliput uudistuvat 1.5.2023 – osta nyt kätevästi Reitit ja Liput -sovelluksesta
24.4.2023
Matkahuolto investoi kasvuun ja asiakaskokemukseen – tavoitteena myös kansainväliset asiakkuudet
Kaikki uutiset

Blogi

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitTutustu ja lataa äppiReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä