Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Kehitämme ympäristötyötämme Ekokompassin avulla

31.5.2024

Läpäisimme tasan vuosi sitten Suomen luonnonsuojeluliiton omistaman Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän auditoinnin. Kolmannen osapuolen suorittaman auditoinnin perusteella täytämme kaikki Ekokompassin asettamat kriteerit, olemme organisaationa sitoutuneet ympäristötavoitteisiimme sekä onnistuneesti integroineet ympäristötyön muuhun toimintaamme. Ekokompassi kattaa kaikki logistiikkaterminaalimme ja muut toimitilamme.

”Ekokompassi perustuu ISO 14001 -standardiin, ja se on antanut meille työkalut tehdä ympäristötyöstämme entistä järjestelmällisempää ja mitattavampaa. Ekokompassista olemme saaneet tukea logistiikkaterminaaliemme ja muiden toimitilojemme ympäristövaikutusten tunnistamiseen sekä löytäneet konkreettisia keinoja niiden vähentämiseen”, kertoo Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski.

Kierrätysaste nousuun konkreettisilla toimenpiteillä

Tavoittelemme jätteen kierrätysasteen parantamista logistiikkaterminaaleissamme ja muissa toimitiloissamme. Pyrimme jatkuvasti vähentämään kertakäyttöisten tuotteiden käyttöä, tavoitteena poistaa ne vähitellen kokonaan käytöstä.

Varmistamalla, että terminaaleissamme ja muissa toimipisteissämme on asianmukaiset keräysastiat sekä selkeät lajitteluohjeet, olemme tehneet jätteen lajittelusta tehokasta ja työn lomassa helposti sujuvaa. Jätteiden haitallisuuteen olemme puuttuneet tilaamalla toimitiloihimme paloturvalliset keräysastiat myös paristoille. Lisäksi olemme aloittaneet yritysten muovipakkausten lajittelun keväällä 2024 Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Ilmastotiekarttaamme sisältyy yli 40 tieteeseen perustuvaa ja vastuullisuustavoitteitamme edistävää toimenpidettä, joiden avulla puolitamme kaikki päästömme vuoteen 2030 mennessä.

Ajankohtaista

10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
4.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
31.5.2024
Pilotoimme tarkentuvien jakeluaikojen mallia Tampereella 15.5.–30.6.2024
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media