Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Vi utvecklar vårt miljöarbete med hjälp av Ekokompassen

31.5.2024

För exakt ett år sedan godkändes vi i en auditering för miljösystemet Ekokompassen, som ägs av Finlands naturskyddsförbund. På basis av auditeringen som utfördes av en tredje part uppfyller vi alla kriterier som Ekokompassen ställer samt har vi som organisation förbundit oss till våra miljömål och på ett framgångsrikt sätt integrerat miljöarbetet i vår övriga verksamhet. Ekokompassen omfattar alla våra logistikterminaler och övriga verksamhetslokaler.

”Ekokompassen är baserad på standarden ISO 14001 och har gett oss verktyg att genomföra vårt miljöarbete på ett mer systematiskt och omfattande sätt än tidigare. Med hjälp av Ekokompassen har vi fått stöd för att identifiera miljökonsekvenserna av våra logistikterminaler och övriga verksamhetslokaler samt hitta konkreta sätt att minska miljökonsekvenserna”, berättar Matkahuoltos direktör för ansvarsfullhet Jaana Korkiakoski.

Högre återvinningsgrad genom konkreta åtgärder

Vi eftersträvar en förbättring av avfallsåtervinningsgraden vid våra logistikterminaler och övriga verksamhetslokaler. Vi försöker ständigt minska användningen av engångsprodukter med målet att småningom helt ta dem ur bruk.

Genom att säkerställa att det finns lämpliga insamlingskärl och tydliga sorteringsanvisningar vid våra terminaler och övriga verksamhetsställen har vi gjort avfallssorteringen effektiv och smidig att utföra vid sidan av arbetet. Vi har ingripit i farligt avfall genom att beställa brandsäkra insamlingskärl även för batterier till våra verksamhetslokaler. Dessutom började vi våren 2024 sortera företagens plastförpackningar i Vanda, Åbo och Tammerfors.

Vår klimatfärdplan inkluderar över 40 vetenskapsbaserade åtgärder som stöder våra klimatmål. Med hjälp av dessa åtgärder kommer vi att halvera alla våra utsläpp före 2030.

Nyheter

31.5.2024
Pilotoimme tarkentuvien jakeluaikojen mallia Tampereella 15.5.–30.6.2024
31.5.2024
Vi utvecklar vårt miljöarbete med hjälp av Ekokompassen
30.5.2024
Midsommarmeddelande ─ kontrollera tidtabellerna 
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier