Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Koronarajoitusten vuoksi OnniBusin vuorojen kyytiin ei pääse osalla Matkahuollon matkakorteista

26.3.2021

Kokosimme ohjeet Matkahuollon matkakortilla OnniBusin kyydissä matkustaville

OnniBus on tänään ilmoittanut, että OnniBus FLEX -vuoroissa kelpaa toistaiseksi maksuvälineenä vain verkosta etukäteen ostettu matkalippu tai Matkahuollon matkakortti niiden matkustajien osalta, joilla on lakisääteinen matkustusoikeus. Tällaisia matkustajia ovat esimerkiksi peruskoululaisen matkakortilla matkustavat koululaiset, koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat ja varusmiehet.

OnniBus FLEX -vuoroihin ei siis toistaiseksi pääse kyytiin muilla Matkahuollon matkakorteilla, vaikka bussissa olisi tilaa. Muita kuin lakisääteiseen matkustusoikeuteen perustuvia Matkahuollon matkakortteja ovat esimerkiksi valtakunnalliset 22 tai 44 matkan vuosiliput ja kausiliput, kuten esimerkiksi Karkkila-Helsinki-kausilippu.

Rajoitus koskee Varsinais-Suomen ja HUS:n alueilla liikennöiviä OnniBus FLEX -vuoroja. Näillä alueilla on otettu käyttöön joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitukset.

Matkahuollon matkakortteja käyttävien matkustajien tuleekin toistaiseksi ostaa OnniBus FLEX -vuoroille erillinen matkalippu. Lipun voi ostaa esimerkiksi Matkahuollon verkkosivuilta ja Reitit ja Liput -sovelluksesta viimeistään 15 minuuttia ennen vuoron lähtöä omalta pysäkiltä.

OnniBussin mukaan ratkaisuun on päädytty Traficomin asettamien matkustajamäärien rajoituksista johtuen.

Toimi näin, jos matkustat Matkahuollon matkakortilla OnniBus FLEX vuoroissa

Jos matkustat matkustajamäärien rajoitusten aikana rajoitusten piirissä olevilla vuoroilla Matkahuollon matkakorteilla eikä sinulla ole lakisääteistä matkustusoikeutta, toimi näin:

  1. Osta lippu vuorolle etukäteen Matkahuollon verkkosivuilta tai Reitit ja Liput -sovelluksesta

  2. Lipun voi ostaa viimeistään 15 minuuttia ennen kuin bussi lähtee omalta pysäkiltä

Matkustajamäärien rajoitukset koskevat seuraavia OnniBus FLEX vuoroja: F10 Turku-Lahti, F11 Turku-Pori-Tampere, F20 Helsinki-Pori, F21 Turku-Pori, F24 Helsinki-Jämsä, F25 Turku-Huittinen, F28 Turku-Pori-Vaasa, F40 Helsinki-Jyväskylä ja F44 Helsinki-Sysmä.

Edellä mainituilla reiteillä liikennöi muidenkin bussiyritysten vuoroja, joissa voi matkustaa Matkahuollon matkakorteilla, jos matkustajamäärärajoitus ei täyty. Muiden bussiyritysten reiteillä liikennöivät vuorot kannattaa tarkistaa Matkahuollon verkkosivuilta tai Reitit ja Liput -sovelluksesta.

OnniBusin rajoitus koskettaa monia matkustajia, sillä korona-aikanakin Matkahuollon matkakorteilla tekevät työmatkojaan tuhannet matkustajat, kuten esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaiset ja muut työntekijät, joiden ei ole mahdollista tehdä etätöitä.

Matkahuolto pahoittelee tilannetta. Koronapandemian vuoksi viranomaisten ja bussiyritysten ohjeet voivat muuttua nopeastikin. Tämän vuoksi varmista viimeisimmät ohjeet Matkahuollon verkkosivuilta aina ennen kuin olet matkustamassa.

Lisätietoja löytyy Matkahuollon verkkosivuilta https://www.matkahuolto.fi/korona ja Traficomin sivuilta osoitteesta https://liikenteenterveysturvallisuus.fi/fi/. Traficomin ohjeisiin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä myös osoitteella Koronavalvonta@traficom.fi.

Ajankohtaista

26.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media