Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Koulumatkatuetut liput Reitit ja Liput -sovelluksesta

15.8.2023

Matkahuollon myymät kausi- ja sarjaliput ovat siirtyneet matkakorteilta Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen. Myös lukuvuodelle 2023–2024 tarkoitetut koulumatkatuetut liput ovat nyt myynnissä Reitit ja Liput -sovelluksessa.

Koulumatkatuetun lipun hankkiminen sovelluksesta onnistuu, kunhan opiskelija on ensin hakenut verkossa OmaKela-palvelussa koulumatkatukea ja saanut osto-oikeuden.

Osto sovelluksesta edellyttää vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osto-oikeuden varmentamiseksi. Tämän vuoksi opiskelijan kannattaa hankkia verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne hyvissä ajoin ennen lipun ostoa. Osto-oikeus tarkistetaan jokaisen lippuoston yhteydessä. Jos opiskelijalla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta eikä niitä ole mahdollista hankkia, tulee olla yhteydessä Matkahuollon asiakaspalveluun

Ennen soittoa asiakaspalveluun varmista seuraavat asiat:

  • Varmista OmaKelasta, että koulumatkatukesi on myönnetty nimenomaan Matkahuollon lippuun. Jos os koulumatkatuki on myönnetty esimerkiksi Waltti-liikenteeseen tai HSL:n liikenteeseen, lipun voi ostaa edellä mainittujen toimijoiden omista verkkokaupoista ja lisätietoja saa Waltin ja HSL:n asiakaspalvelusta.

  • Varaudu kertomaan sähköpostiosoite, jolla olet rekisteröitynyt käyttämään Reitit ja Liput -sovellusta.

  • Varaudu kertomaan tunnistamisessa tarvittavat tietosi.

Asiakaspalvelu puh. 020 331 222. Asiakaspalvelunumero on avoinna ma–pe klo 8–16 ja puhelun hinta on 0,084 €/min. Asiakaspalvelussa on tällä hetkellä ruuhkaa, mutta teemme parhaamme jonojen purkamiseksi.

Lipun ominaisuudet

Koulumatkatuetun lipun voi ostaa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen lukukauden alkamista. Lippu tulee sovellukseen näkyville, kun osto-oikeus on myönnetty ja vahva tunnistautuminen tehty. Ostettu lippu on voimassa 30 päivää. Lipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä, jos alkamispäivää ei erikseen valita. Ensimmäisen oston yhteydessä kannattaakin valita lipun alkamispäiväksi lukuvuoden alkamispäivä.

Sovelluksen voi ladata maksutta Android- ja iOS-laitteille sovelluskaupoista.

Lue lisää koulumatkatuetuista lipuista

Reitit ja Liput -sovelluksessa satoja lippuja niin alueellisiin kuin valtakunnallisiin matkustustarpeisiin

Reitit ja Liput -sovelluksella matkustaja voit hakea ja suunnitella koko matkan osoitteesta osoitteeseen. Sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen ja antaa vapauden valita käyttäjälle parhaiten sopivat aikataulut, liikennevälineet ja reitit. Sovelluksessa on bussien kaukoliikenteen lisäksi mukana muun muassa VR:n junat, HSL:n liikenne ja Saaristomeren lautat sekä lukuisten alueiden kaupunki-, paikallis- ja seutuliikenne. Pelkästään erilaisia alueellisia kausi- ja sarjalippuja sovelluksessa on satoja.

Lisätietoa kausi- ja sarjalippujen siirtymisestä mobiiliin

Matkaliput muuttivat puhelimeen kuluttajien toiveesta

Muutos tehtiin asiakaskokemuksen parantamiseksi, sillä valtaosa asiakkaista pitää tärkeänä, että lipun voi ostaa sovelluksesta ajasta ja paikasta riippumatta ja palvelupisteessä käymättä​. Muutoksen ansiosta matkustajat voivat jatkossa ostaa lippuja ja tarkistaa jäljellä olevat matkat ja lippujen voimassaoloajan suoraan sovelluksesta, eikä erillistä matkakorttia enää tarvita. Matkan maksaminen onnistuu helposti, koska kuljettaja lukee lipun QR-koodin suoraan sovelluksesta.

Julkaistu 8.8.2023, päivitetty 15.8.2023

Ajankohtaista

18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
4.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media