Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuollon matkaketjuverkosto laajenee: Kuopion, Rovaniemen ja Salon paikallisliikenteen liput ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksessa

4.7.2022

Suomen kattavin matkaketjuverkosto on nyt entistäkin laajempi, kun Kuopion, Salon ja Rovaniemen paikallisliikenne liittyivät mukaan kesäkuussa 2022. Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus kattaa nyt 98 % kaikista aikataulutetuista joukkoliikenteen vuoroista ja lähes kaikki joukkoliikenteen kertaliput Suomessa.

”Tarkoituksenamme on saada Reitit ja Liput -sovellukseen kaikki Suomen isot ja keskisuuret kaupungit tämän vuoden aikana. Matkaketjuja kauko- ja paikallisliikenteen välillä reititettäessä ketjut sisältävät usein myös lukuisia pienempiä lähiliikennealueita”, Matkahuollon kehityspäällikkö Kimmo Hartikainen jatkaa.

Matkaketjulla tarkoitetaan Reitit ja Liput -sovelluksen reitittämää matkaa, joka voi sisältää eri joukkoliikennevälineillä kuljettavia matkaosuuksia, joille tarvittavat liput voi ostaa yhdellä kertaa samasta sovelluksesta. Suomen ensimmäisen bussin ja junan yhdistäneen matkaketjun ensimmäinen pätkä kuljettiin linja-autolla, josta matkustaja vaihtoi junaan ja vielä lopuksi linja-autoon, joka vei matkustajan matkan päätepisteeseen.

Paikallisliikenteiden liittyminen mukaan palvelee niin asukkaita kuin matkailijoita

Matkahuollon tavoitteena on tarjota älykkäin ja kattavin valtakunnallinen joukkoliikenteen palvelualusta asukkaiden, matkailijoiden ja alueiden tarpeisiin. Kaiken joukkoliikenteen tuominen yhteen sovellukseen auttaa matkustajaa vertailemaan ja löytämään itsellensä parhaiten sopivat aikataulu- ja reittivaihtoehdot. Sovellus näyttää matkan osoitteesta osoitteeseen ja sieltä voi ostaa liput kaikille matkaosuuksille, joten sovelluksen kanssa voi lähetä huoletta lomalle vaikka vieraammallekin paikkakunnalle.

”Tavoitteemme on uudistaa koko liikkumista Suomessa. Mahdollistamalla matkan etsimisen osoitteesta osoitteeseen ja lippujen ostamisen kaikille matkaosuuksille yhdellä kertaa samasta sovelluksesta haluamme nostaa joukkoliikenteen aidosti kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi henkilöautolle”, Matkahuollon Matkustaja- ja liikennöitsijäpalveluiden johtaja Leila Lehtinen kertoo.

”Salon paikallisliikenne, kuten koko Suomen bussiliikenne, on elpymisvaiheessa korona-ajan jälkeen. Matkaketjujen avulla kuntalaisten lisäksi myös ulkopaikkakuntalaiset voivat löytää helposti palvelujen pariin”, Salon kaupungin liikennepalvelupäällikkö Tanja Ahola sanoo.

”Parempi digitaalinen palvelu auttaa kasvattamaan joukkoliikenteen houkuttelevuutta ja käyttäjämäärää”, Rovaniemen kaupungin joukkoliikenneinsinööri Ulla Vanhakartano sanoo.

Kuopion kaupungin joukkoliikennesuunnittelija Jukka Räsänen sanoo: ”Kuopion kaupungin tavoitteena on parantaa joukkoliikenteen käyttöastetta. Kaikki ratkaisut tämän edistämiseksi ovat toki tervetulleita.”

Reitit ja Liput -sovellukset voi ladata App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Ajankohtaista

20.5.2024
Huijausviestejä liikkeellä – näin pidät tietosi turvassa
30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media