Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuollon pakettimäärät voimakkaassa kasvussa – Avaa modernin lajitteluterminaalin Vantaalle 

26.4.2021

Matkahuolto investoi kasvuun ja ottaa käyttöön uuden automatisoidun lajitteluterminaalin Vantaalla syksyllä 2021.

Muutoksen myötä Matkahuolto pystyy lajittelemaan paketteja aiempaa nopeammin ja tehokkaammin. Uuden terminaalin käyttöönotto on osa laajempaa kehitysohjelmaa, jonka avulla Matkahuolto vahvistaa verkostoaan ja palveluitaan vastuullisuusohjelmaansa noudattaen.

Kasvavat pakettivirrat oikeisiin osoitteisiin automaation ja tehokkuuden keinoin 

Matkahuollon kuljettamien verkkokauppa- ja kuluttajapakettien määrä on kasvanut tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 40 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kasvun ennakoidaan jatkuvan vahvana myös lähivuosina verkko- ja vertaiskaupan edelleen yleistyessä.  

Jotta paketit pystytään jatkossakin käsittelemään ja kuljettamaan laadukkaasti ja nopeasti,  Matkahuolto ottaa uudessa Vantaan terminaalissa käyttöön modernin lajittelijan. Se mahdollistaa suurien lähetysmäärien entistä tehokkaamman käsittelyn. Uusi lajittelija soveltuu erityisen hyvin myös pienten, luukkuun jaettavien lähetysten käsittelyyn. Tämä tukee hyvin Matkahuollon tavoitetta laajentaa pienten pakettien jakelu suoraan postilaatikoihin ja -luukkuihin valtakunnalliseksi lähikuukausien aikana. 

”Olemme innoissamme kasvavasta pakettimäärästä ja teemme kehitystä monilla eri rintamilla, jotta voimme tarjota parhaan asiakaskokemuksen. Kehitämme esimerkiksi taustalla digitaalisia palveluita, joiden avulla asiakkaillamme tulee olemaan entistäkin enemmän läpinäkyvyyttä ja vaikuttamismahdollisuuksia paketin kulkuun, esimerkiksi kotiinkuljetuksen aikana tai noutopisteeseen kuljettamisen jälkeen”, kertoo Matkahuollon palveluverkostosta ja tuotannosta vastaava johtaja Jari Vainio.  

Vastuullisuus päätöksenteon ajurina 

Uusi terminaali on suunniteltu Matkahuollon vasta valmistuneen vastuullisuusohjelman tavoitteiden mukaisesti. Suomen toiseksi suurimpana pakettipalveluiden tarjoajana Matkahuolto haluaa palvella asiakkaita mahdollisimman tehokkaasti ja kestävästi ja samalla varmistaa omien työntekijöidensä turvallisuuden ja hyvinvoinnin.  

Terminaalitilojen suunnittelussa on panostettu ekologisuuteen, ergonomiaan ja työntekijöiden viihtyisyyteen. ”Terminaalin tiloissa tehdään mittavat muutokset ennen niiden käyttöönottoa. Tehokkuuden lisäämisen ohella haluamme varmistaa, että työntekijämme pääsevät työskentelemään modernissa, viihtyisässä ja toimivassa ympäristössä”, Vainio jatkaa. 

Matkahuollon Pakettipalvelut perustuvat sujuvaan yhteistyöhön valtakunnallisen kumppaniverkoston kanssa ja ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen huomioiseen.  Merkittävä osa paketeista kulkee linja-auton kyydissä matkustajien kanssa, mikä vähentää resurssien käyttöä ja ympäristövaikutuksia. Pääkaupunkiseudun kahden terminaalin mallin avulla Matkahuolto pystyy optimoimaan tehokkaasti paikalliset jakelualueet ja vähentämään kuljetuksen päästöjä. Terminaalissa on varauduttu myös esimerkiksi sähkökäyttöisen jakeluautojen käyttöönottoon.   

Vantaan uusi terminaali sijaitsee osoitteessa Manttaalitie 7. Matkahuollon nykyinen Vantaan terminaali jää pois käytöstä ja toiminnot siirtyvät uuteen terminaaliin syksyllä 2021.  

Ajankohtaista

10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media