Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuollon uusi sovellus tuo todelliset matkaketjut kansalaisten ulottuville – Tarjolla kaukoliikenteen lisäksi myös HSL:n lippuja

1.9.2020

Matkahuollon uusi Reitit ja Liput -sovellus tähtää koko Suomen joukkoliikenteen kattaviin matkaketjuihin. Matkahuollon kaukoliikenteen lisäksi sovelluksessa ovat mukana tällä hetkellä jo HSL:n koko liikenne ja Hämeenlinnan ja Savonlinnan paikallisliikenteet.

Matkahuolto kehittää maailman ensimmäistä valtakunnallista matkaketjuratkaisua. Uusi Reitit Ja Liput –sovellus opastaa käyttäjän osoitteesta osoitteeseen ja yhdistää paikallisliikenteen vuoroja valtakunnallisen liikenteen aikatauluihin. Sovelluksesta voi myös ostaa liput koko matkalle. Tulevaisuudessa tarkoitus on yhdistää kaikki Suomen joukkoliikenteen eri toimijat samaan sovellukseen.

Tällä hetkellä Reitit ja Liput -sovellus sisältää Matkahuollon aikataulut, aikuisten kertaliput ja suositut nettitarjousliput sekä Hämeenlinnan ja Savolinnan kaupunkialueen ja liikenteen aikataulut ja liput. Lisäksi sovelluksesta löytyy pääkaupunkiseudun kattavan HSL:n aikataulut ja liput.

”Lisäämme toimijoita sovellukseen pala palata. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa palvelu kattaa koko maan joukkoliikenteen ja operaattorit, jotta liikkuminen ilman omaa autoa olisi helppoa”, kertoo Matkahuollon Matkustaja- ja Liikennöitsijöpalveuiden johtaja Leila Lehtinen.

HSL:lle sovellus tarjoaa lisäkanavan niin lipunmyynnille kuin matkustajien palvelemiselle reittien suhteen. Sovellus ohjaa ostamaan suoraan oikean HSL-vyöhykkeen lipun käyttäjän etsimän reitin perusteella, minkä ansiosta lipun hankkiminen on helppoa myös pääkaupunkiseudulla vieraileville matkustajille, joille alueen joukkoliikenne ja vyöhykkeet eivät ole entuudestaan tutut.

"Koko idea HSL:n lipunmyyntirajapinnan avaamisessa on ollut, että asiakkaille voidaan tarjota helposti matkaketjuja aina määränpäähän asti. Tässä tämä toteutuu hienosti, ja potentiaalia on paljon”, sanoo HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink.

Matkaketjut tuovat kutsuliikenteen haja-asutusalueille

Matkahuolto haluaa elvyttää Suomen joukkoliikenneverkostoa myös haja-asutusalueilla. Reitit ja Liput -sovelluksen avulla esimerkiksi Lapin harvaan asutuille alueille tuodaan kutsuliikenteen kaltaisia ratkaisuja, kuten takseja, jotta asukkaat pääsisivät saumattomasti osaksi matkaketjuja.

Ensimmäiseksi Matkahuolto lanseeraa kutsuliikenteen Kuusamon seudulle, missä se aloittaa jo syyskuun aikana.

”Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa matkustajamäärät ovat pieniä. Joukkoliikenteen vuorojen väheneminen erityisesti harvempaan asutetulla maaseudulla on lisännyt yksityisautoilua ja liikenteen päästöjä. Jotta joukkoliikenne olisi mahdollisimman houkutteleva vaihtoehto, sen käytöstä on tehtävä vaivatonta. Uskon, että uuden sovelluksemme lanseeraaminen ja kehittäminen on askel oikeaan suuntaan joukkoliikenteen elvyttämiseksi”, Leila Lehtinen toteaa.

Sovelluksen voi ladata Android ja iOS -puhelimiin Google Play -kaupasta ja Applen App Store -kaupasta.

Ajankohtaista

18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
4.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa