Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuolto avaa ensimmäiset ulkoautomaatit heinäkuun aikana Turkuun, Tampereelle ja Ouluun

21.6.2021

Matkahuolto avaa uusia ulos sijoitettavia pakettiautomaatteja heinäkuussa. Kolme ensimmäistä ulkoautomaattia tulevat Turkuun, Tampereelle ja Ouluun.

Ulkoautomaatit asennetaan Matkahuollon asemien yhteyteen ja ne ovat kaikki katoksen alla suojassa esimerkiksi suoralta vesisateelta. Ulkoautomaateissa on valvonta ilkivallan ja varkausyritysten varalta. Muuten ulkoautomaattien toimintaperiaate on täysin sama kuin sisätiloissa toimivien automaattien.

”Matkahuollon kuljettamien pakettien määrä ja markkinaosuus ovat kasvaneet vuosittain ja automaatit kasvattavat koko ajan suosiotaan. Seuraamme asiakaskokemusta ja palvelupisteiden täyttöasteita jatkuvasti. Tämän pohjalta kasvatamme palveluverkostoamme ja teemme tarvittaessa muutoksia myös ohjauksiin. Alkuvuonna olemme pystyneet kuljettamaan yli 97 % paketeista juuri asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen”, sanoo Matkahuollon Pakettipalvelujen johtaja Kati Nevalainen.

Matkahuollon ulkoautomaattien verkosto kasvaa syksyllä

Matkahuollon suunnitelmissa on laajentaa ulkoautomaattiverkostoa voimakkaasti, kunhan näistä ensimmäisistä ulkoautomaateista on saatu kokemukset.

Ulkoautomaatit toteutetaan yhteistyössä kotimaisen kasvuyrityksen Smartmilen kanssa. Smartmilen laitteistosta riippumaton ohjelmisto operoi laitetoimittajilta Keba ja Locktec hankittavia automaatteja.

“On hienoa tuoda ulkoautomaatit markkinoille ensimmäisenä Matkahuollon kanssa. Laajennamme yhteiskäyttöisten automaattien verkostoamme vahvasti tämän vuoden aikana Suomessa ja ulkoautomaateilla on tässä vahva rooli. Teemme yhteistyötä useiden alan johtavien automaattitoimittajien kanssa, joilla on pitkä kokemus ulkoautomaateista”, sanoo Aku Happo, Smartmilen toimitusjohtaja.

Matkahuollon palveluverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 2 000 palvelupistettä, joista lähes 600 on pakettiautomaatteja.

Ajankohtaista

28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
13.3.2024
Kellot siirretään kesäaikaan 31.3. – vaikutukset bussiaikatauluihin
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media