Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Muutos toisen asteen opiskelijoiden koulumatkatuettujen lippuvalikoimaan 1.8.2022

8.7.2022

Matkahuollon myymiin Kelan tukemiin koulumatkatukilippuihin tulee muutoksia 1.8.2022. Nykyiset opiskelijavuosiliput ja opiskelijaseutuliput korvataan kahdella uudella lipputuotteella:

  • 44 matkan 35 päivää voimassa olevalla opiskelijalipulla, joka on tarkoitettu koko täysimääräiseen tukeen oikeutetuille opiskelijoille

  • 28 matkan 35 päivää voimassa olevalla, joka on tarkoitettu puoleen täysimääräisestä tuesta oikeutetuille opiskelijoille

Jos yli puolet koulumatkoistasi ovat pikavuoroja, voit ostaa koulumatkatukilippusi pikavuoroon.

Nykyisiä lipputuotteita ei voi ladata enää 1.7.2022 jälkeen. Matkakortilla olevat, voimassa olevat matkat / päivät voi kuitenkin käyttää loppuun vielä 1.7.2022 jälkeenkin ennen seuraavaa latauskertaa.

Huomio uusi voimassaoloaika

Huomioithan, että uusi lippu on voimassa 35 päivää. Lippu vastaa näin paremmin opiskelukuukausien mukaan myönnettävää koulumatkatukea.

Jos koulumatkaan sisältyy bussivaihtoja, saatat tarvita kaksi tai useampia matkakortteja vanhan opiskelijaseutulipun tilalle. Näissä tilanteissa maksat vain yhdestä matkakortista ja saat lisämatkakortit veloituksetta.

Muutos ei vaikuta omavastuuosuuksiin. Nykyiset omavastuuosuudet eli koko kuukauden tuen saavien 43 € ja puolen kuun tukee oikeutettujen 21,50 € säilyvät ennallaan. Samoin maksuttomaan koulumatkaan oikeutetut opiskelijat saavat lippunsa ilman omavastuuosuutta jatkossakin, jolloin lisälatauksen yhteydessä ei opiskelijalta peritä ollenkaan omavastuuta.

Lippumuutoksen avulla varaudumme siirtymään kokonaan mobiileihin lipputuotteisiin, mikä mahdollistaa entistä joustavammat palvelut matkustajille, mm. omien lipputietojen tarkastelu ja lataaminen mobiilisovelluksella. Lisäksi muutos selkiyttää lipputuotevalikoimaamme. Uudet 35 päivää voimassa olevat liput vastaavat entistä paremmin opiskelukuukausien mukaan myönnettävää tukea.

Ajankohtaista

26.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media