Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Saimaan saaristoreitti kutsuu pyöräilijöitä

19.5.2021

Kesäkaudella liikennöinnin aloittaa uusi alus;  aikataulut ja liput saa kätevästi Matkahuollon palvelusta 

Saimaan Saaristoreitti houkuttelee pyöräilijöitä liikkumaan ja nauttimaan alueen ainutlaatuisista kulttuuri- ja luontoelämyksistä. 

Reitti kulkee Saimaa Geoparkin alueella, joka sai tänä keväänä Unesco Global Geopark -statuksen. Levähdystauolla matkailija voi hyödyntää monenlaisia palveluita, kuten ruokailla persoonallisissa ravintoloissa ja kahviloissa, hyödyntää erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja retkipaikkoja tai esimerkiksi saunoa Nestorinrannan lauttarantaan avatussa uudessa saunassa. 

Saimaan Saaristoreitin aikataulut ja liput yhdestä osoitteesta 

Saimaan Saaristoreitti houkutteli viime vuonna lähes 5000 pyöräilijää. Tänä kesänä määrän odotetaan kasvavan merkittävästi, kun pandemian vuoksi useimmat lomailevat kotimaan maisemissa. Tähän on varauduttu lisäämällä reitille lauttaliikennettä pyöräilijöiden tarpeisiin. M/S Norppa II -aluksen lisäksi Saimaalla seilaa myös uusi pyörälautta M/S Rasti. Saimaan Saaristoreitin ja Puumalan Saaristoreitin välillä on viime vuoteen verrattuna useita uusia vuoroja viikossa.  

”Pyrimme edistämään kestävää matkailua, jossa polkupyörä ja pyörälautat ovat välineitä liikkua Saimaalla. Saimaan kokeminen pyörän selästä ja lautan kyydistä mahdollistaa pääsyn parhaisiin paikkoihin. Hidas matkailu antaa tilaa nauttia puhtaasta luonnosta ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta”, kertoo Matti Moller Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiöstä.  

Kesäretken suunnittelun helpottamiseksi reitit ja muut tarpeelliset tiedot on koottu verkkoon osoitteeseen www.saimaacycling.fi/pyoralautat/. Sivulla matkailija voi tutustua reitteihin ja aikatauluihin, valita itsellensä sopivimman vaihtoehdon ja ostaa liput ennakkoon pyörälautalle. Pyörälauttojen reitti- ja aikataulutietojen alustana ja lippujen myyntikanavana toimii Matkahuolto ja Matkahuollon digitaaliset myyntikanavat.  

”Pyörälauttojen lisääminen Matkahuollon palvelutarjontaan helpottaa matkailijoiden suunnittelutyötä ja lippujen hankintaa. Olemme rakentaneet eri joukkoliikennemuodot yhdistävän ja valtakunnalliset matkaketjut mahdollistavan järjestelmän, johon lisäämme jatkuvasti uusia kulkumuotoja ja operaattoreita. Sen ansiosta pystymme tarjoamaan kaikille matkailijoille mahdollisuuden suunnitella reittinsä ja ostaa liput yhdestä kanavasta missä päin Suomea tahansa he liikkuvatkin”, kertoo Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola.    

Saimaan Saaristoreitin kesäkausi avataan 22.5.2021 - Varaa pyörämatkasi ajoissa 

Pyörälauttojen kapasiteetti kasvaa uuden aluksen myötä, mutta suuren suosion vuoksi liput kannattaa kuitenkin ostaa hyvissä ajoin ennakkoon. Pyörälautoille on mahdollista ottaa myös moottoripyörä. Tilaa on rajatusti, joten moottoripyörälippukin kannattaa ostaa ajoissa.  

”Lipunmyynnin aloitus on ylittänyt odotukset, sillä Matkahuollon myyntikanavista on ostettu jo satoja lippuja pyörälautoille, vaikka kesäkauden avaus onkin vasta tulevana viikonloppuna. Ennakkomyynti mahdollistaa kuitenkin sen, että operaattorit pystyvät hyvin seuraamaan kysyntää ja voivat suunnitella vuorotarjonnan lisäämistä, jos pyöräpaikat täyttyvät”, Janne Jakola jatkaa.   

Saimaan Saaristoreitin kesäkausi avataan Nestorinrannassa lauantaina 22. toukokuuta 2021 klo 13.   

Ajankohtaista

14.9.2023
Muutoksia sarjalippujen hintoihin 1.10.2023
4.9.2023
Pikapaketti uudistuu – Perillä tunneissa suorilla bussivuoroilla!
4.9.2023
Osassa paketteja vuorokauden viive 4.9.2023
Kaikki uutiset

Blogi

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitTutustu ja lataa äppiReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media