Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Siirtymäkausi ohi – Matkahuollon kausi- ja sarjaliput saa nyt vain Reitit ja Liput -sovelluksesta

30.6.2023

Matkahuollon myymät kausi- ja sarjaliput ovat siirtyneet matkakorteilta Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen. Muutos tehtiin asiakaskokemuksen parantamiseksi, sillä valtaosa asiakkaista pitää tärkeänä, että lipun voi ostaa sovelluksesta ajasta ja paikasta riippumatta ja palvelupisteessä käymättä.

Matkahuollon kausi- ja sarjalippujen myynti on siirtynyt ilmaiseen Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen vaiheittain kevään 2023 aikana. Matkakortille myytävien lipputuotteiden myynti ja lataaminen päättyy asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa 30. kesäkuuta 2023, jonka jälkeen kausi- ja sarjaliput ovat ostettavissa muiden matkalippujen rinnalla vain Reitit ja Liput -sovelluksessa. Myös koulumatkatuetut liput saa sovelluksesta 18. heinäkuuta 2023 alkaen. Sovelluksen voi ladata maksutta Android- ja iOS-laitteille sovelluskaupoista. Samalla vanha Bussiliput-sovellus poistuu käytöstä.

Matkakortilla olevia lippuja ei ole mahdollista siirtää sovellukseen, mutta matkakortilla olevalla lipulla voi matkustaa lipun voimassaoloajan loppuun asti kesäkuun jälkeenkin, minkä jälkeen seuraava lippu on ostettava sovelluksesta.

Poikkeuksena matkakorttien myynnin ja lataamisen päättymiseen ovat kuluttajille suunnatut arvokortit ja yhteisöjen käytössä olevat liikematkakortit, jotka on tarkoitettu niiden matkustajien käyttöön, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää matkapuhelimeen ladattavaa Reitit ja Liput -sovellusta. Arvokortin voi tilata Matkahuollon verkkosivuilta, ja sen lataaminen onnistuu busseissa. Lisäksi korteilla säilyvät peruskoululaisten matkakortit. Matkakorteille jäävät liput ovat saatavilla siirtymäajan kesään 2024 saakka.

Kertalippuja on mahdollista ostaa Reitit ja Liput -sovelluksen lisäksi Matkahuollon verkkosivuilta. Tarvittaessa kertalipun voi myös ostaa bussin kuljettajalta.

Matkaliput muuttavat puhelimeen kuluttajien toiveesta

Kausi- ja sarjalippujen digitalisoinnin kautta Matkahuolto parantaa asiakaskokemustaan ja vastaa asiakaskäyttäytymisen muutokseen sekä asiakkaiden tämän hetken tarpeisiin. Muutoksen ansiosta matkustajat voivat jatkossa ostaa lippuja ja tarkistaa jäljellä olevat matkat ja lippujen voimassaoloajan suoraan sovelluksesta, eikä erillistä matkakorttia enää tarvita. Matkan maksaminen onnistuu helposti, koska kuljettaja lukee lipun QR-koodin suoraan sovelluksesta.

”Olemme aina halunneet palvella suomalaisia siellä, missä he liikkuvat. Asiakkailta saamamme palaute on, että liput halutaan ostaa ajasta ja paikasta riippumatta, mikä onnistuu helpoimmin digitaalisilla kanavilla. Tämän rinnalla vähemmän joustavaa matkakorttiteknologiaa ja jakeluverkostoa ei ole mielekästä enää ylläpitää. Kehitys on verrattavissa esimerkiksi pankkiasioinnin siirtymiseen digitaalisiin kanaviin, ja se on hyvin luonnollinen askel kohti entistä parempaa asiakaskokemusta ja käytettävyyttä”, Matkahuollon Matkustaja- ja Liikennöitsijäpalveluissa liikennöinnin matkapalveluita vetävä Merja Härkönen kertoo.

Reitit ja Liput -sovelluksessa satoja lippuja niin alueellisiin kuin valtakunnallisiin matkustustarpeisiin

Reitit ja Liput -sovelluksella matkustaja voit hakea ja suunnitella koko matkan osoitteesta osoitteeseen. Sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen ja antaa vapauden valita käyttäjälle parhaiten sopivat aikataulut, liikennevälineet ja reitit. Sovelluksessa on bussien kaukoliikenteen lisäksi mukana muun muassa VR:n junat, HSL:n liikenne ja Saaristomeren lautat sekä lukuisten alueiden kaupunki-, paikallis- ja seutuliikenne. Pelkästään erilaisia alueellisia kausi- ja sarjalippuja sovelluksessa on satoja.

Lisätietoa kausi- ja sarjalippujen siirtymisestä mobiiliin: https://www.matkahuolto.fi/matkaliput

Julkaistu ensimmäisen kerran 14.6.2023

Ajankohtaista

20.5.2024
Huijausviestejä liikkeellä – näin pidät tietosi turvassa
30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media