Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Syyskuun 25. päivä liputetaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta – Matkahuolto on mukana tavoitteiden edistämisessä

25.9.2023

25. syyskuuta vietetään ensimmäistä kansainvälistä SDG-liputuspäivää, joka juhlistaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kahdeksatta vuosipäivää. Myös Matkahuollon vastuullisuustyö on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Vuonna 2015 YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen kansainvälisestä Agenda 2030 -ohjelmasta. 25. syyskuuta 2023 tästä tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta. Ohjelman 17 kestävän kehityksen tavoitetta ohjaavat valtioita, yrityksiä ja muita toimijoita aina vuoteen 2030 asti.

Myös Matkahuolto on sitoutunut edistämään tavoitteita omassa vastuullisuustyössään. Matkahuollon vastuullisuusohjelman tavoitteet on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Logistiikka-alalla ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat erityisen keskeisiä. Tavoitteemme on edistää niitä omassa välittömässä toiminnassamme, mutta myös koko arvoketjussamme. YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutuminen tarkoittaa meille sitä, että olemme mukana edistämässä kansainvälisiä vastuullisuus- ja ilmastotavoitteita”, Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski sanoo.

Matkahuollon oma ilmastotiekartta sisältää yli 40 toimenpidettä, jotka edistävät tavoitetta puolittaa yhtiön päästöt vuoteen 2030 mennessä. Koko arvoketjun taso näkyy esimerkiksi Matkahuollon runkokuljetusten siirtymisessä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin. Runkokuljetukset toteutetaan alihankintana, joten siirtymä edellyttää tiivistä yhteistyötä kuljetuskumppanien kanssa.

Ulkoisten tavoitteiden ja toimenpiteiden lisäksi vastuullisuustekemiseemme kuuluvat vahvasti sosiaalisen vastuun tavoitteet, jotka myötäilevät niin ikään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kannamme vastuumme omista työntekijöistämme ja heidän työturvallisuudestaan ja työhyvinvoinnistaan”, Korkiakoski jatkaa.

YK:n Agenda 2030 -ohjelma pyrkii kestävään kehitykseen talouden, ihmisten hyvinvoinnin ja ympäristön kannalta. Sen 17 tavoitteessa on yhteensä peräti 169 alatavoitetta. Tavoitteet linkittyvät toisiinsa, eikä yhtä tavoitetta kohti voida pyrkiä muiden tavoitteiden kustannuksella. Ohjelman kantava periaate on, ettei ketään jätetä kehityksessä jälkeen.

Ajankohtaista

30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media