Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Tarjoamme tuotannon henkilöstöllemme kestävät ja ympäristöstandardoidut työvaatteet osana vastuullisuustyötämme

5.2.2024

Tuotannon henkilöstön työvaatteiden uusiminen kuului vuoden 2023 keskeisiin hankintoihimme. Koska tekstiiliteollisuus on logistiikan ohella yksi maailman saastuttavimmista teollisuuden aloista, työvaateuudistuksen vastuullisuus oli meille tärkeä kriteeri hankintaa suunnitellessamme. Siksi valitsimme kumppaniksemme Fristadsin, jonka valikoimaan kuuluvat ympäristöstandardoidut työvaatteet.

”Olemme sitoutuneet puolittamaan Matkahuollon päästöt arvoketju mukaan lukien vuoteen 2030 mennessä. Science Based Targets -aloite (SBTi) on hyväksynyt päästövähennystavoitteemme. Kuljetusten ohella iso osa päästöistämme syntyy hankoinnoista, ja siksi on tärkeää, että ympäristövastuu ja laajemminkin kestävä kehitys on mukana hankintapäätöksissämme”, kertoo Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski.

Koska paras keino ympäristövaikutusten hillitsemiseksi on kulutuksen vähentäminen, halusimme uusien työvaatteidemme olevan mahdollisimman laadukkaita, kestäviä sekä käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivia. Uudet työvaatteemme on suunniteltu siten, että vastuullisuus on huomioitu jokaisessa tuotannon eri vaiheessa. Myös työvaatteiden pesu- ja huoltoprosessit on suunniteltu jatkamaan vaatteiden elinkaaren pituutta.

Päästövähennyksiä Fristadsin Green-malliston tuotteilla

Saavuttaaksemme kunnianhimoiset päästövähennystavoitteemme meille on ensiarvoisen tärkeää, että kaiken toimintamme, mukaan lukien hankintojemme, ympäristövaikutukset ovat aidosti todennettavissa ja vertailtavissa.

Valitsimme Fristadsin Green-mallistosta housut ja shortsit, joiden avulla säästimme 7 164 000 litraa puhdasta vettä sekä 1 300 kilogrammaa hiilidioksidipäästöjä*. Määrät vastaavat noin 11 940 tuntia suihkussa sekä 10 833 ajokilometriä uudehkolla ajoneuvolla.

Fristadsin työvaatteilla on ISO 14025 -sertifikaattiin perustuva EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöseloste. EPD on kolmannen osapuolen valvoma työkalu ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Lisäksi yritys käyttää elinkaarianalyysia (LCA) ympäristövaikutustensa mittaamiseen.

Ilmastotiekarttaamme sisältyy työvaateuudistuksen lisäksi yli 40 muuta tieteeseen perustuvia vastuullisuustavoitteitamme edistävää toimenpidettä, joiden avulla puolitamme kaikki päästömme vuoteen 2030 mennessä.

*Luvut perustuvat Fristadsin meille toimittamaan dataan. Vedenkulutuksen mittarina on Water Scarcity Footprint (WSF), joka mittaa vedenkulutuksen mahdollisia ympäristövaikutuksia ottaen huomioon veden suhteellisen saatavuuden tietyllä maantieteellisellä alueella. Hiilidioksidipäästöjen mittarina on Global Warming Potential (GWP), joka kuvaa eri kasvihuonekaasujen kykyä vangita ilmakehän lämpöä ajan myötä suhteessa hiilidioksidiin. Eri kaasujen vaikutus ilmaston lämpenemiseen muunnetaan hiilidioksidiekvivalenteiksi.

Ajankohtaista

18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
4.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa