Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Tavoitteena hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä

8.2.2021

Osana uutta vastuullisuusohjelmaansa Matkahuolto on asettanut kunnianhimoisen päästötavoitteen. Matkahuollon tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tämä koskee Matkahuollon omaa toimintaa ja pakettipalveluita.

”Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat vastuullisuutemme ytimessä. Hiilineutraaliuden saavuttaminen vaatii niin meiltä kuin arvoketjultamme konkreettisia tekoja lähitulevaisuudessa ja pidemmällä aikavälillä”, kertoo Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola.

Tavoitteellaan Matkahuolto tukee Suomea saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Matkahuolto vähentää myös yksityisautoilusta aiheutuneita päästöjä toimimalla lipunmyyntikanavana linja-autoille ja edistämällä joukkoliikenteen käyttöä. Yhdistämällä pakettien kuljettamisen linja-autoissa samassa kyydissä matkustajien kanssa Matkahuolto pystyy vähentämään resurssien käyttöä ja ympäristövaikutuksia.

Hiilineutraaliuden tiekartta suunnitteilla

Vuonna 2020 Matkahuolto selvitti laajemmin toimintansa päästöjä ja kehitti päästölaskurin yhteistyössä konsulttiyhtiön Gaian kanssa. Nyt Matkahuolto tekee analysointia päästövähennyskeinoista ja laatii tiekarttaa kohti hiilineutraaliutta.

”Suurin osa päästöistämme syntyy pakettipalveluidemme kuljetuksista. Vähäpäästöisten ja päästöttömien kuljetuksien edistäminen on avainasemassa. Julkaisemme tarkempia tavoitteita kuljetuksien päästöjen vähentämiseksi vuoden 2021 aikana”, sanoo Matkahuollon vastuullisuuspäällikkö Viivi Savelius.

Matkahuolto tekee jatkuvasti toimenpiteitä päästöjensä vähentämiseksi. Esimerkiksi tällä hetkellä Matkahuolto päivittää autojen hankintapolitiikkaa ja suunnittelee uutta ekologisen ajotavan verkkokoulutusta. Lisäksi Matkahuolto on keskittynyt muun muassa reittien optimointiin ja kuljetusten yhdistelemiseen.

Matkahuolto vähentää myös muun toiminnan päästöjä esimerkiksi jätteiden määrän optimoinnilla ja energiatehokkuuden lisäämisellä. Matkahuolto käyttää omissa toimipaikoissaan 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä aina kun se on mahdollista.

Vastuullisuusohjelma julkaistaan pian

Positiivisten ympäristövaikutuksien edistäminen on yksi Matkahuollon vastuullisuusohjelman neljästä teemasta. Ympäristön lisäksi Matkahuollon teemat keskittyvät sen rooliin ja vaikutusmahdollisuuksiin työnantajana, yhteistyökumppanina ja palveluntarjoajana sekä yhteiskunnallisena toimijana.

Matkahuollon vastuullisuusohjelma pohjautuu vuonna 2020 tehtyyn olennaisuusanalyysin. Osana ohjelmaa Matkahuolto on tunnistanut toimintansa kannalta keskeisimmät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Matkahuolto kertoo lisää vastuullisuusohjelmasta verkkosivuilla helmikuussa ja vastuullisuusraportissa maaliskuussa.

Ajankohtaista

28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
13.3.2024
Kellot siirretään kesäaikaan 31.3. – vaikutukset bussiaikatauluihin
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media