Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Toivottu palvelu-uudistus: Matkahuolto toimittaa nyt paketteja postiluukkuun koko Suomessa

1.2.2022

Matkahuolto kuljettaa paketteja 1.2.2022 alkaen postiluukkuihin koko Suomessa, kun palvelu laajenee pysyväksi ja valtakunnalliseksi. Paljon toivottua palvelua voivat käyttää niin kuluttajat kuin yritykset. Nopeimmillaan paketti kulkee perille jopa kahdessa työpäivässä. Matkahuollon kuljetusketjun perustana toimii bussiverkosto, ja yritykselle on tärkeää palvella myös syrjäseutujen asukkaita.

Koronapandemia on kasvattanut monen kuluttajan ja verkkokauppayrittäjän tarvetta erilaisille kuljetus- ja toimituspalveluille. Nyt Matkahuolto on reagoinut uudella avauksellaan asiakkaiden suoraan toiveeseen kotiin jaettavista paketeista.

”Olemme kehittäneet tätä palvelua kahden vuoden ajan ja olemme iloisia voidessamme vastata meille esitettyyn toiveeseen nyt myös koko Suomessa. Niin kuluttajat kuin yritykset ovat pyytäneet meiltä palvelua, jonka kautta paketin voisi lähettää suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon”, Matkahuollon pakettipalveluista vastaava johtaja Kati Nevalainen kertoo.

Luukkuun jakelu -palvelu tarjoaa täysin uuden vaihtoehdon

Matkahuolto aloitti pakettien luukkuun jakelun kokeiluna vuonna 2020. Lähetys saapuu perille 2–4 työpäivässä, ja sitä voi halutessaan seurata lähetystunnuksella. Matkahuolto jakaa paketit luukkuihin osassa Suomea aamujakelun mukana ja osassa päiväjakelun mukana.

Postiluukkuun tai -laatikkoon jaettavan lähetyksen on tähän mennessä voinut ostaa valtakunnallisesti vain Postin kautta. Matkahuollon palvelu kasvattaakin suomalaisten toimitusvaihtoehtoja merkittävästi koko maassa.

”Olemme sitoutuneita tekemään asiakkaidemme toiveiden mukaisia uudistuksia. Meidät valittiin viime vuonna Suomen vastuullisimmaksi paketti- ja logistiikkabrändiksi ja lisäksi olemme Brändien arvostus -tutkimuksen mukaan Suomen arvostetuin logistiikka- ja kuljetusbrändi. Haluamme toimia näiden luottamustenosoitusten mukaisesti jatkossakin”, Nevalainen sanoo.

Tavoitteena pitää Suomi liikkeellä ja lisätä kotimaisten verkkokauppiaiden vaihtoehtoja

Monelle kotimaiselle pienikokoisia tuotteita myyvälle verkkokauppiaalle palvelun laajeneminen tarjoaa täysin uuden toimituskanavan. Uusia palveluita avaamalla Matkahuolto haluaa toimia suomalaisen yhteiskunnan kivijalkana ja mahdollistaa ihmisten ja pakettien sujuvan liikkumisen kaikkialla Suomessa – myös syrjäseuduilla. Bussiverkosto toimii edelleen Matkahuollon kuljetusketjun perustana ja yritys työllistää näin ollen useita suomalaisia yrittäjiä.

Näin Luukkuun jakelu toimii:

  • Kuljetuksen osto Matkahuollon mobiilisovelluksesta tai verkkosivuilta valitsemalla XXS-kokoisen kotimaan paketin ja sille lisäpalvelun Jakelu postiluukkuun tai yritysasiakkaiden tilauskanavasta.

  • Paketin jättö kuljetukseen jollekin Matkahuollon pisteistä – pakettiautomaattiin, K-ruokakauppaan, R-Kioskille tai Matkahuollon omalle pisteelle, tai vaihtoehtoisesti noutopalvelun mukaan.

  • Paketin mitat ovat enimmillään 3 x 25 x 40 cm ja paino enintään 1 kg.

  • Lähetys on seurattavissa ja jakelusta tulee kuittaus seurantatietoihin.

  • Kuljetusaika on 2–4 työpäivää.

Ajankohtaista

8.5.2023
Helatorstain muistio 2023: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
27.4.2023
Valtakunnalliset sarjaliput uudistuvat 1.5.2023 – osta nyt kätevästi Reitit ja Liput -sovelluksesta
24.4.2023
Matkahuolto investoi kasvuun ja asiakaskokemukseen – tavoitteena myös kansainväliset asiakkuudet
Kaikki uutiset

Blogi

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitTutustu ja lataa äppiReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä