Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Pikapaketti - Se nopein paketti

Uudistunut Pikapaketti kulkee bussin kyydissä paikkakunnalta toiselle saman päivän aikana. Palvelu on käytettävissäsi ympäri vuorokauden kaikkialla Suomessa. Viet vain Pikapaketin suoraan bussiin ja vastaanottaja hakee sen suoraan bussista. Siinä kaikki. 

Pikapaketti pähkinänkuoressa:​ 

 • Saatavilla olevat kokoluokat: XXS, XS, S, M, L, XL, S Maxi, M Maxi, L Maxi, XL Maxi, XL Leveä, Taulu. Maksimipaino on 20 kg​.

 • Pikapaketin hintatiedot

 • Pikapaketin voi lähettää määrätyillä suorilla bussivuoroilla.  Kuljetusaika selviää oston yhteydessä Paketit-sovelluksesta tai verkkosivuilta ja paketin voi lähettää myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

 • Aluksi käytössä on normaalia suppeampia verkosto, mutta vuorojen määrä kasvaa merkittävästi syksyn aikana.

Näin lähetät Pikapaketin: 

 • Osta Pikapaketti Matkahuollon verkkosivuilta tai Paketit-sovelluksesta. Saat tilausvahvistuksen sähköpostitse.

 • Kirjoita paketin päälle selkeästi tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodi, vastaanottajan nimi ja puhelinnumero.  

 • Toimi kuin olisit itse menossa bussivuoron kyytiin: ole ajoissa pysäkillä ja pysäytä bussi kädenheilautuksella. Huomaathan, ettemme hyvitä Pikapaketin hintaa, jos myöhästyt bussivuorosta. 

 • Luovuta Pikapaketti kuljettajalle näyttämällä aktivointikoodia. Löydät aktivointikoodin Paketit-sovelluksesta ja sähköpostitse saamastasi tilausvahvistuksesta. 

Näin vastaanotat Pikapaketin: 

 •  Saat ilmoituksen Paketit-sovellukseen Pikapaketin saapumisajasta, kun se on otettu bussin kyytiin. Mikäli sinulla ei ole Paketit-sovellusta, saat ilmoituksen tekstiviestillä. 

 • Voit seurata Pikapaketin kulkua joko Paketit-sovelluksesta tai tekstiviestissä saamasi karttalinkin kautta. 

 • Ole ajoissa pysäkillä vastaanottamassa Pikapakettia ja pysäytä bussi kädenheilautuksella. 

 • Kuljettaja luovuttaa Pikapaketin noutokoodia vastaan. Löydät noutokoodin Paketit-sovelluksesta tai tekstiviestistä. 

 • On tärkeää, että olet ajoissa. Jos Pikapaketin luovutus ei onnistu, kuljetamme sen lähimpään mahdolliseen palvelupisteeseen 2—3 arkipäivän kuluessa.  

 • Noutamattoman Pikapaketin säilytysaika palvelupisteellä on 7 vuorokautta 

Lue tästä Pikapaketin usein kysytyt kysymykset

Näet pysäkin tai laiturin tiedot, kun ostat Pikapaketin.

Asemalla bussi löytyy siitä laiturista, joka on kerrottu ostaessasi Pikapakettia. Pysäkillä bussin tunnistaa parhaiten määräpaikan kilvestä.

On mahdollista. Muistathan pysäyttää bussin pysäkille heilauttamalla kättäsi!

Pikapaketeille varataan aina kuljetus tietystä vuorosta eikä pakettia valitettavasti voi viedä seuraavaan bussiin. Ostathan uuden Pikapaketin uuteen vuoroon.

Pikapaketeille varataan aina kuljetus tietystä vuorosta eikä pakettia valitettavasti voi viedä seuraavaan bussiin. Ostathan uuden Pikapaketin uuteen vuoroon. Jos bussi ei tullut esimerkiksi auton rikkoutumisen vuoksi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Saat Pikapaketista ilmoituksen Paketit-sovellukseen tai tekstiviestitse. Ilmoituksessa kerrotaan mille asemalle tai pysäkille Pikapaketti saapuu sekä paketin saapumisaika. Voit seurata Pikapaketin matkaa reaaliajassa kartalta Paketit-sovelluksesta.   

Pikapaketin noutamista varten tarvitaan noutokoodi samaan tapaan kuin palvelupisteestä noudettaessa. Jos et saanut ilmoitusta saapuvasta Pikapaketista tekstiviestillä tai Paketit-sovelluksella, ole yhteydessä lähettäjään ja pyydä häntä ottamaan yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun ja tarkistamaan yhteystietosi, jotta ilmoitus voidaan lähettää uudelleen.

Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin ennen kuin bussi on saapumassa pysäkille.   

Pikapaketti toimitetaan osoitettasi lähimpään palvelupisteeseen 2–3 arkipäivän kuluessa.

Paketin päällä tulee olla joko osoitekortti tai käsin kirjoitettuna aktivointikoodi, vastaanottajan nimi ja puhelinnumero. 

Pikapaketissa ei voi lähettää vaarallisia aineita. Poikkeuksena LQ-lähetykset, joita sopimusasiakkaat voivat lähettää. Tällöin paketissa pitää olla LQ-merkintä.  

Pikapaketin enimmäismitat ovat 60 x 60 x100 cm ja paino 20 kg.


Seuraa pakettia

Täytä kenttään lähetystunnus.
Hae

Sarjapaketti

Ostamalla sarjapaketin saat kerralla kymmenen lähetystä.
Osta sarjapaketti