Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Expresspaketet - Det snabbaste paketet

Det förnyade Expresspaketet transporteras med buss från en ort till en annan under samma dag. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt överallt i Finland. Du för helt enkelt Expresspaketet direkt till bussen och mottagaren hämtar det direkt från bussen. Det är allt. 

Expresspaketet i ett nötskal: 

 • Tillgängliga storleksklasser: XXS, XS, S, M, L, XL, S Maxi, M Maxi, L Maxi, XL Maxi, XL Brett, Tavla Maximivikten är 20 kg.

 • Expresspaketets prisuppgifter

 • Expresspaket kan skickas med de direkta bussturer som definierats.  Transporttiden framkommer i samband med köpet i appen Paketit eller på webbplatsen och paketet kan också skickas kvällstid och veckoslut.

 • Till en början är ett snävare nätverk än normalt tillgängligt, men antalet turer ökar avsevärt under hösten.

Så här skickar du Expresspaket: 

 • Köp Expresspaketet på Matkahuoltos webbplats eller i appen Paketit. Du får en beställningsbekräftelse per e-post.

 • Skriv aktiveringskoden som du fick i beställningsbekräftelsen samt mottagarens namn och telefonnummer tydligt på paketet.  

 • Gör på samma sätt som om du själv skulle vara på väg att stiga på bussen: kom till hållplatsen i god tid och stanna bussen genom att vinka med handen. Observera att vi inte gottgör Expresspaketets pris om du blir försenad till bussen. 

 • Överlämna Expresspaketet till chauffören genom att visa aktiveringskoden. Du hittar aktiveringskoden i appen Paketit och i den beställningsbekräftelse du fått per e-post. 

Så här tar du emot Expresspaket: 

 • Du får ett meddelande om Expresspaketets ankomsttid i appen Paketit när paketet har tagits emot på bussen. Om du inte har appen Paketit får du meddelandet per SMS. 

 • Du kan spåra Expresspaketet antingen i appen Paketit eller via kartlänken du fått per SMS. 

 • Kom till hållplatsen i god tid för att ta emot Expresspaketet och stanna bussen genom att vinka med handen. 

 • Chauffören överlämnar paketet mot avhämtningskoden. Du hittar avhämtningskoden i appen Paketit eller ett SMS. 

 • Det är viktigt att du är på plats i tid. Om Expresspaketet inte kan överlämnas, transporterar vi det till närmaste möjliga serviceställe inom 2—3 vardagar.  

 • Ett Expresspaket som inte har avhämtats förvaras vid servicestället i 7 dygn. 

Här kan du läsa vanliga frågor om Expresspaket

Du ser information om hållplatsen eller perrongen när du köper Expresspaketet.

På stationen hittas bussen vid den perrong som meddelades när du köpte Expresspaketet. På hållplatsen känns bussen bäst igen på skylten som anger destinationen.

Ja, det är möjligt. Kom ihåg att stanna bussen vid hållplatsen genom att vinka med handen!

Transporten av Expresspaket reserveras alltid till en viss tur och paketet kan tyvärr inte föras till nästa buss. Vänligen köp ett nytt Expresspaket till en ny tur.

Transporten av Expresspaket reserveras alltid till en viss tur och paketet kan tyvärr inte föras till nästa buss. Vänligen köp ett nytt Expresspaket till en ny tur. Om bussen inte kom till exempel på grund av ett fordonsfel, kontakta vår kundtjänst.

Du får ett meddelande om Expresspaketet i appen Paketit eller per SMS. I meddelandet står det till vilken station eller hållplats Expresspaketet anländer och vilken tid. Du kan spåra Expresspaketet i realtid på kartan i appen Paketit.

När du hämtar ett Expresspaket behöver du en avhämtningskod på samma sätt som vid avhämtning från ett serviceställe. Om du inte fick något meddelande om ett Expresspaket per SMS eller i appen Paketit, kontakta avsändaren och be avsändaren kontakta Matkahuoltos kundtjänst för att kontrollera dina kontaktuppgifter, så att meddelandet kan skickas på nytt.

Detta ska göras i god tid innan bussen anländer till hållplatsen.

Expresspaketet levereras till det serviceställe som finns närmast din adress inom 2–3 vardagar.

Paketet ska antingen förses med adresskort eller så ska aktiveringskoden samt mottagarens namn och telefonnummer skrivas för hand på paketet.

Farliga ämnen får inte skickas i Expresspaket. Ett undantag från detta är LQ-försändelser, vilka får skickas av avtalskunder. Då ska paketet förses med en LQ-märkning.

Expresspaketets maximimått är 60 x 60 x 100 cm och vikten 20 kg.

Spåra paket

Skriv in försändelsekoden i fältet.
Sök

Seriepaket

Genom att köpa seriepaket får du tio försändelser på en gång.
Köp seriepaket