ResenärerPaketFöretagskunderServiceställen
Sök
Logga in
Första sidan
Resenärer
Webbiljett

Webbiljett

Webbiljett är en bussbiljett som du kan köpa på Matkahuoltos webbplats.

Giltighet

Webbiljetten gäller endast på den dag och på den tur för vilken den har köpts.

Pris

Webbiljettens pris beror på turen. Kontrollera priset i tidtabellssökningen och i samband med biljettköpet.

Var kan man köpa biljetten?

Webbiljetter kan köpas på Matkahuoltos webbplats.

Biljetten gäller

Webbiljetten gäller på den dag och den tur som anges på biljetten.

Övrigt

I samband med biljettköpet skapas ett kvitto i pdf-format med detaljerade reseuppgifter. Du behöver inte uppvisa kvittot under resan men du kan vid behov skicka det till din e-post eller skriva ut det till exempel för din bokföring.

När du köper en webbiljett, ska du ange ditt namn eller en valfri identifikationskod. När du då stiger på bussen, kontrollerar föraren ditt reserätt mot namnet eller koden du angav vid köpet. Om flera personer reser med samma biljett, räcker det med ett namn eller en kod för hela gruppen.

Håll webbutik öppet bara på ett webbläsarens webbläsarfönster eller fliken på samma gång.

Platsbiljett

Du kan boka plats med en engångsbiljett på alla snabbturer och på flera reguljära turer. Platsbokningen kostar 2,50 €/plats. Platsbokningar är inte möjliga om du ska resa med ett husdjur.

Rabattgrupper

Matkahuolto beviljar de rabatter som varje bussbolag har fastställt för bussbiljetterna. En passagerare kan beviljas endast en rabatt åt gången (t.ex. kan inte en studerande samtidigt beviljas studierabatt och tur- och returrabatt). För att kunna beviljas rabatt ska passageraren påvisa rätten till rabatt i samband med biljettköpet och påstigningen.

Återinlösning

Du kan avbeställa din Webbiljett 24 h före avgång genom att fylla i en avbeställningsblankett. Om resdagen infaller under ett veckoslut eller på en helgdag eller på vardagen efter veckoslut/helgdag, ska begäran om avbeställning lämnas föregående vardag. Om resdagen infaller under julaftonen eller midsommaraftonen ska begäran om avbeställning lämnas föregående vardag. En serviceavgift på 9 euro tas ut för avbeställningen. Den serviceavgift som tagits ut i samband med biljettköpet återbetalas inte.

Begränsningar

Webbiljetten gäller endast på den dag och på den tur för vilken den har köpts. Webbiljetten kan köpas tidigast 1-3 månader före avfärd, beroende på bussturen. Webbiljetten kan köpas när Köp -knappen finns för avsett tur.

Speciala begränsningar och villkor för biljetter som köps till turer som körs av Onnibus.com Oy

Reserätt

När du köper en webbiljett, ska du ange ditt namn eller en valfri identifikationskod. När du då stiger på bussen, kontrollerar föraren ditt reserätt mot namnet eller koden du angav vid köpet. Om flera personer reser med samma biljett, räcker det med ett namn eller en kod för hela gruppen.

Tidtabeller och biljettköp

Varifrån
Vart
Sök tidtabeller

Reitit ja Liput -mobiilisovellus

De flesta bussbiljetter, det bästa turutbudet och det tätaste nätverket över hela landet.

Resekort

Beställ din resekort bekvämt från vår resekortbutik i nätet.