Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuolto Paketit -sovelluksen käyttöehdot

Oy Matkahuolto Ab:n (”Matkahuolto”) Paketit-sovelluksessa (”Sovellus”) voit seurata sinulle tulevaa lähetystä, ostaa lähetyksen luovutukseen liittyviä lisäpalveluita (kuten säilytysajan pidennys tai kotiin toimitus) ja ostaa pakettilähetyksen.

Sovelluksen kautta ostettuihin palveluihin sovelletaan kulloinkin voimassaolevia palveluehtoja, jotka ovat saatavillasi tilausta tehdessäsi.

Käyttöoikeus ja käyttäjäehdot

Rekisteröityessäsi saat oikeuden käyttää Sovellusta ja sitoudut noudattamaan näitä käyttöehtoja. Sinun tulee rekisteröitymisvaiheessa olla 13 vuotta täyttänyt. Alle 13-vuotias ei voi käyttää Sovellusta. Sinulla tulee lisäksi olla voimassa oleva sähköpostiosoite Sovelluksen aktivoimista varten.

Käyttöoikeutesi on voimassa toistaiseksi ja voit irtisanoa Sovelluksen käyttöä koskevan sopimuksen milloin tahansa poistamalla Sovelluksen. Huomaathan, että Sovelluksen poistaminen ei poista Matkahuollon sähköisiin palveluihin luomaasi profiilia. Sovelluksessa on kuitenkin profiilin poistamista varten oma toimintonsa.

Henkilötietojesi käyttö

Antamasi tiedot rekisteröidään Matkahuollon asiakasrekisteriin. Matkahuolto käsittelee kaikkia antamiasi tietoja soveltuvan lainsäädännön, kuten EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja kansallisen lainsäädännön edellyttämällä tavalla sekä soveltuvien tietosuojaselosteiden mukaisesti.

Matkahuolto voi aina jakaa Sovelluksessa antamiasi henkilötietoja Matkahuollon yhteistyökumppaneille Sovelluksen kautta ostetun palvelun toteuttamista varten.

Matkahuolto voi käyttää keräämiään tietoja tietosuojaselosteessa kuvatun mukaisesti esimerkiksi sähköisten palvelukanavien (kuten verkko- ja mobiilipalvelut) seuranta- ja tilastointipalvelujen kehittämiseksi sekä asioinnin helpottamiseksi.

Käyttöehtojen muuttaminen tai sopimuksen siirtäminen

Matkahuolto voi muuttaa näitä käyttöehtoja tai muita toistaiseksi voimassaolevia Sovellusta tai sen käyttöä taikka sen kautta tehtyjä palvelutilauksia koskevia ehtoja ilmoittamalla muutoksesta sinulle Sovelluksessa tai muulla tavoin. Voidaksesi jatkaa Sovelluksen käyttöä, sinun tulee hyväksyä muutetut ehdot.

Matkahuolto voi siirtää sopimuksen omalle konserniyhtiölleen tai kolmannelle taholle ilmoittamalla sinulle siirrosta Sovelluksessa tai sähköpostitse. Tällöin Matkahuolto voi myös luovuttaa käyttäjiä koskevat tiedot siirronsaajalle.

Palvelun päättäminen

Matkahuolto voi päättää Sovelluksen tarjoamisen ilman erityistä irtisanomisilmoitusta. Matkahuolto kuitenkin huolehtii siitä, että Matkahuollon sovelluksen kautta jo ostetut palvelut toteutetaan voimassa olleiden ehtojen mukaisesti.

Matkahuolto voi myös peruuttaa oikeutesi käyttää Sovellusta, jos sillä on perusteltu syy epäillä, että käytät Sovellusta käyttöehtojen vastaisesti, et ole antanut oikeita rekisteröitymistietoja, et noudata muita Sovellusta tai sen kautta ostettuja palveluita koskevia sopimusehtoja tai toimit lain taikka hyvien tapojen vastaisesti.

Immateriaalioikeudet

Sovellus sisältää Matkahuollon tai kolmannen osapuolen tekijänoikeudella, tavaramerkkioikeudella tai muulla immateriaalioikeudella suojattua aineistoa, esimerkiksi Sovelluksen ulkoasu ja sen sisältö. Saat näihin aineistoihin vain näiden käyttöehtojen mukaisesti rajoitetun käyttöoikeuden ja ainoastaan Sovelluksen käyttämiseksi. Sinulla ei ole oikeutta ilman Matkahuollon tai muun oikeudenhaltijan nimenomaista kirjallista lupaa levittää, tallentaa, esittää julkisesti, välittää, edelleen lähettää, saattaa yleisön saataville tai muuten kaupallisesti hyödyntää suojattua aineistoa.

Vastuunrajoitus

Matkahuolto ei ole vastuussa Sovelluksen virheistä, tiedonsiirron ongelmista, käytön estymisestä tai sen puutteellisesta tai virheellisestä toiminnasta. Matkahuollon vastuu sinua tai kolmansia kohtaan on kaikissa tilanteissa tai millä tahansa perusteella rajattu välittömiin vahinkoihin ja suoritettavan korvauksen määrä on enintään Sovelluksen kautta ostamasi palvelun hinta, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

Sovellettava laki ja riitatilanteet

Sinun ja Matkahuollon väliset erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sovinnollisesti osapuolten välisillä neuvotteluilla. Mikäli sovintoon ei päästä, ratkaistaan erimielisyydet Helsingin käräjäoikeudessa tai vaihtoehtoisesti vakituisen asuinpaikkasi käräjäoikeudessa Suomessa. Jos erimielisyyksiä ei saada ratkaisua osapuolten välisissä neuvotteluissa, voit myös tehdä valituksen kuluttajariitalautakunnalle (Kuluttajariitalautakunta, Hämeentie 3, PL 306, 00531 Helsinki, www.kuluttajariita.fi/fi/).

Yhteystiedot
Matkahuollon verkkosivut: www.matkahuolto.fi.

Oy Matkahuolto Ab
Postiosoite: PL 100, 00101 Helsinki
Asiakaspalvelu: https://www.matkahuolto.fi/asiakaspalvelu

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media