Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Käytämme toimipaikoissamme ja logistiikkaterminaaleissamme 100 % vihreää sähköä

29.2.2024

Sitouduimme vuoden 2023 alussa siirtymään omissa toimipaikoissamme ja logistiikkaterminaaleissamme vihreään sähköön osana ilmastotiekartassamme määrittelemiämme toimenpiteitä, joilla tähtäämme päästöjemme puolittamiseen ja hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä.

Vuosittainen päästölaskentamme vahvistaa, että vuoden 2024 alussa 92 % toimipaikoistamme ja logistiikkaterminaaleistamme käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Suurin osa kuluttamastamme sähköstä on tuotettu vesivoimalla. Pääkonttorillamme Helsingin Kaivokadulla on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö.

Jäljelle jäävälle 8 %:lle sähkönkulutuksestamme olemme hankkineet VENI Energialta alkuperätakuita eli vihreän sähkön sertifikaatteja. Alkuperätakuilla varmistamme, että kuluttamamme sähkö on tuotettu CO2-vapaasti.

Otimme Matkahuollossa vuonna 2023 käyttöön ISO 14001-standardiin pohjautuvan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän. Ekokompassin avulla olemme tunnistaneet toimintamme ympäristövaikutukset ja sitoutuneet toimenpiteisiin näiden vaikutusten vähentämiseksi”, kertoo Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski.

Toimitilojen energiatehokkuus suurennuslasin alla

Ekokompassi-ympäristöohjelman yhdeksi tavoitteeksi olemme asettaneet toimitilojen energiatehokkuuden parantamisen, ja tämän tavoitteen saavuttamiseksi olemme määrittäneet tarvittavat toimenpiteet”, Korkiakoski jatkaa.

Vuonna 2023 toimipaikkojemme ja logistiikkaterminaaliemme sähkönkulutus oli 4 107 MWh ja lämmönkulutus 5 422 M2h. Parannamme toimitilojemme energiatehokkuutta muun muassa oviautomatiikan optimoinnilla sekä kehittämällä toimintatapojamme ja yhteistyötä vuokranantajien kanssa.

Ilmastotiekarttaamme sisältyy vihreän sähkön lisäksi yli 40 muuta tieteeseen perustuvia vastuullisuustavoitteitamme edistävää toimenpidettä, joiden avulla puolitamme kaikki päästömme vuoteen 2030 mennessä.

Ajankohtaista

15.4.2024
Häiriö Keskon palvelupisteissä - pakettien noutamisessa ja lähettämisessä katko
10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa