Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuollon kausi- ja sarjaliput muuttavat puhelimeen – Yhtiö siirtyy kokonaan digitaalisiin lippuihin vuoden 2023 aikana

23.11.2022

Matkahuollon kausi- ja sarjaliput ostetaan jatkossa Reitit ja Liput -sovelluksen kautta. Uudistuksen myötä viimeisetkin paperiset liput digitalisoidaan.

Matkahuolto digitalisoi kausi- ja sarjaliput. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin matkakorteilla olevat liput siirtyvät maksuttomaan Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen vaiheittain ensi vuoden aikana. Siirto alkaa 1.12.2022 Meri-Lapin alueelta, jossa kokeilun käynnistyttyä alueen sarjaliput saa hankittua Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Kaikki Matkahuollon liput siirretään sovellukseen kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyy asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa 30.6.2023. Poikkeuksena ovat peruskoululaisten liput, jotka säilyvät vielä toistaiseksi matkakorteilla. Lippujen siirtymäaikataulua voi seurata Matkahuollon verkkosivuilla.

Lippuostojen lisäksi sovelluksesta näkee jatkossa suoraan kausi- ja sarjalipuilla jäljellä olevat päivät ja matkat sekä niiden voimassaoloajan. Bussissa sovellus toimii matkustusoikeuden varmentajana kuljettajalle.

Kuluttajien toiveesta kohti parempaa asiakaskokemusta ja käytettävyyttä

Kausi- ja sarjalippujen digitalisoinnin kautta Matkahuolto parantaa asiakaskokemustaan ja vastaa asiakaskäyttäytymisen muutokseen sekä asiakkaiden tämän hetken tarpeisiin.
Matkahuolto on tavoitteidensa mukaisesti kehittänyt digitaalisia palveluitaan kuluttajien toiveita ja odotuksia vastaaviksi. Taloustutkimuksen vuosittain tekemässä Brändien arvostus 2022 -tutkimuksessa Matkahuolto oli Matkustajapalveluiden arvostetuin brändi kuluttajilta kysyttäessä*.

”Olemme aina halunneet palvella suomalaisia siellä, missä he liikkuvat. Tällä hetkellä saamamme palaute on, että liput halutaan ostaa ajasta ja paikasta riippumatta, mikä onnistuu helpoimmin digitaalisilla kanavilla. Siirtymä on hyvin luonnollinen askel kohti entistä parempaa asiakaskokemusta ja käytettävyyttä”, Matkahuollon Matkustaja- ja Liikennöitsijäpalveluiden va. johtaja Anu Pekurinen kertoo.

Paperiliput digitaalisiksi 31.1.2023

Matkahuollon keräämän asiakaspalautteen mukaan suomalaiset ovat siirtyneet ostamaan bussilippunsa digitaalisista kanavista ja myös toivovat saavansa palvelut pääasiassa mobiilissa ja verkossa. Tällä hetkellä kertalipuista jo lähes 99 % ostetaan digitaalisista kanavista.
Kuluttajien muuttuneiden odotusten myötä paperisten kertalippujen myynti päättyy asemilla 31.1.2023 ja paperisilla lipuilla voi matkustaa 28.2.2023 asti.

Näin se toimii:

  1. Lataa ilmainen Reitit ja Liput -sovellus sovelluskaupastasi

  2. Valitse oletko ostamassa kerta- vai kausi- tai sarjalippua

  3. Valitse haluamasi lippu

  4. Sovelluksessa voit myös etsiä reitin ja aikataulut osoitteesta osoitteeseen, jolloin sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen ja tarjoaa kaikki matkalle tarvitsemasi liput yhdellä kertaa.

*Matkahuolto on Suomen arvostetuin matkustaja – ja pakettipalvelubrändi

Ajankohtaista

20.5.2024
Huijausviestejä liikkeellä – näin pidät tietosi turvassa
30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media