Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuollon matkaketjuverkosto palvelee matkailijoita ja matkailukohteita harvemmin asutuilla alueilla

7.3.2023

Matkahuolto digitalisoi yhdeksän merkittävän matkailukohteen liikennepalvelutarjontaa Digitaaliset matkaketjut ja saavutettavuus -hankkeen myötä. Tämän ansiosta matkailijat löytävät nyt valtakunnallisesti kattavimpien reittioppaiden avulla entistä paremmin perille matkakohteisiin. Lisäksi matkailijat voivat seurata bussien kulkua reaaliajassa Bussit Kartalla -palvelusta esimerkiksi Ylläksellä, Pyhä-Luostolla ja Ruka-Kuusamossa.

Hankkeessa matkailukohteet ja Matkahuolto onnistuivat tuomaan alueiden liikenteen tiedot matkailijan helposti löydettäväksi. Matkailukohteissa on pitkät välimatkat, minkä vuoksi liikenne operoi poikkeuksellisen laajoilla alueilla. Bussit kuljettavat matkustajia esimerkiksi lentokentältä matkailukeskukseen, matkailukeskuksesta kansallispuistojen reitistöille ja rinteisiin. Lomaillessa on vaihtelevia liikkumistarpeita kauppareissuista päiväretkiin erilaisiin nähtävyys- ja harrastuskohteisiin. Matkahuollon alusta yhdessä kohteiden sivustojen kanssa tarjoavat matkailijalle joukkoliikennenäkymän huomattavan laajalle alueelle.

Hankkeen aikana Bussit kartalla -palvelu sai suuren suosion. Matkailija voi tarkistaa palvelusta reaaliajassa, mitä vuoroja on parhaillaan liikkeellä ja onko hänen odottamansa bussi saapumassa pysäkille aikataulussaan. Bussien reaaliaikaseuranta on arkipäivää isoimmilla kaupunkialueilla kaupungin joukkoliikenteen toimijan tarjoamana. Nyt Matkahuolto tuo palvelun matkailu- ja haja-asutusalueille. Esimerkiksi Ruka-Kuusamon Bussit kartalla -palvelu on saavuttanut jo tuhansia käyttäjiä nyt alkaneessa sesongissa.

Matkahuollon palvelu on auttanut merkittävästi lisäämään joukkoliikenteen käytettävyyttä alueella. Bussit Kartalla -palvelun tuominen näkyville asiakaspalvelupisteisiin ja verkkosivustolle on helpottanut matkailijoita löytämään bussilinjat sekä myös tuomaan lisää asiakkaita busseihin”, sanoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n matkailuneuvonnan vastaava Henriikka Louna.

”Ruka-Kuusamo on onnistunut hienosti tuomaan liikennepalveluita näkyviksi matkailijoille. Samalla me olemme hankkeen myötä saaneet erinomaista osaamista toimivien palveluiden rakentamiseen matkailualueille. Nämä palvelut ovat helposti monistettavissa ympäri Suomea tukemaan kestävää liikkumista matkailukohteissa”, sanoo Matkahuollon päällikkö Tuomo Kinnunen.

Vuoden mittaisen Digitaaliset matkaketjut ja saavutettavuus -hankkeen myötä matkailukohteet ottivat digitaalisen loikan joukkoliikenteen sujuvaan käytettävyyteen. Palvelu on tuonut merkittävää lisäarvoa matkailijoille. Hankkeessa oli mukana yhdeksän matkailualuetta. Hankekumppanit sijoittuvat Saimaalle, Turunmaan saaristoon, Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle, ja koordinoijana toimi Raahen kaupunki yhteistyössä Matkahuollon kanssa.

Hankkeen käynnistämisestä voit lukea täältä.

Ajankohtaista

21.3.2023
Matkahuolto on kuluttajien silmissä Suomen vastuullisin paketti- ja logistiikkabrändi
19.3.2023
Junalakon vaikutukset bussiliikenteeseen – Bussiliput kannattaa ostaa etukäteen!
13.3.2023
Matkahuolto näkee, että kutsukyydeillä voidaan ratkoa haja-asutusalueiden liikennöintihaasteita
Kaikki uutiset

Blogi

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitTutustu ja lataa äppiReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä