Skip to content
Matkahuolto
PrivateCorporate customersService points
PassengersParcelsFrequently asked questionsCustomer service
Log in

Matkahuollon matkakortit uudistuvat – Vaihda matkakorttisi viimeistään nyt

1.7.2021

Matkahuollon matkakortit uudistuvat koko maassa. Matkakortteja on vaihdettu porrastetusti alue kerrallaan, ja viimeiset vanhat matkakortit poistuvat käytöstä heinäkuun 2021 lopussa. Matkahuolto ottaa uusien matkakorttien myötä ensimmäisenä Suomessa käyttöön valtakunnallisen tunnistepohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän.

Matkustaminen Matkahuollon vanhoilla matkakorteilla loppuu koko maassa 31.7.2021 mennessä. Elokuun alusta 1.8.2021 alkaen voi matkustaa vain uusilla matkakorteilla, eivätkä vanhat matkakortit kelpaa enää maksuvälineenä.

Samalla muuttuvat matkakorteille ladattavat liput, kun esimerkiksi kaikki valtakunnalliset liput ja kaupunki- ja seutuliput korvataan uusilla lipuilla.

Uusi järjestelmä ja matkakortit mahdollistavat tulevaisuudessa matkustajille monia hyödyllisiä palveluita kuten esimerkiksi matkakorttien lataamisen verkossa ja matkakorttien yhteiskäyttöisyyden eri operaattorien liikenteessä. Järjestelmän käyttöä edellyttää myös laki.

Matkakortin voi vaihtaa Matkahuollossa tai tilata verkosta

Jos käytössäsi on vielä Matkahuollon vanha matkakortti, se pitää viimeistään nyt vaihtaa uuteen tunnistepohjaiseen matkakorttiin. Vanhoilla matkakorteilla matkustaminen loppuu koko maassa 31.7.2021 mennessä.

Matkakortin voi vaihtaa helposti joko käymällä Matkahuollossa tai tilaamalla uuden kortin verkkokaupasta. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli yhdeksän kuukautta vanha.

Uutta matkakorttia voi ladata tuttuun tapaan myös busseissa ja R-kioskeilla. Jos puhelimessasi on NFC-sirunlukija, voi korttia ladata myös Bussiliput-sovelluksella.

Matkakorttien vaihtamisesta kertova tietopaketti on koottu Matkahuollon verkkosivuille osoitteeseen www.matkahuolto.fi/uusimatkakortti.

Mobiililiput Reitit ja Liput -sovelluksesta

Uuden matkakorttiteknologian käyttöönoton ohella Matkahuolto on kehittänyt kuluneena vuonna voimakkaasti digitaalisia palveluitaan, kuten Reitit ja Liput -sovellusta. Sovellus on maailman ensimmäinen valtakunnallinen, eri joukkoliikennemuodot yhdistävä ja osoitteesta osoitteeseen reitittävä sovellus, josta voi myös ostaa liput eri matkaosuuksille.

Bussien kaukoliikenteen ja eri alueiden, kuten HSL:n ja Tampereen paikallisliikenteen kertalippujen ohella Reitit ja Liput -sovelluksessa on tarjolla sarja- ja kausilippuja mobiililippuina esimerkiksi Kokkolan, Jyväskylän ja Riihimäen seudulle. Uusia alueita lisätään sovellukseen jatkuvasti, ja ensi vuonna myös nykyisin vielä matkakorteilla tehtävää sarja- ja kausimatkustusta voi tehdä jo laajasti mobiililipulla.

News

27.4.2023
Updates to nationwide series tickets as of 1 May 2023 – use the Trips and Tickets app to purchase
24.4.2023
Matkahuolto invests in growth and customer experience - not forgetting international customers
21.3.2023
Consumers see Matkahuolto as the most sustainable parcel delivery and logistics brand
All news

Blog

29.4.2022Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
14.4.2022Matkustajat, Vastuullisuus
Ukikyyti on osoittanut, että pienten kaupunkien joukkoliikenteeseen on olemassa ratkaisu
PrivateCorporate customers

Passengers

TimetablesBus tickets and travel cardsRoutes and Tickets to all parts of FinlandJourney PlannerPrices and discountsInstructions and terms of use for passengers

Social media

Matkahuolto
Paremmin perillä