Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme

30.4.2024

Siirryimme vuonna 2023 kierrättämään käytöstä poistuvat IT-laitteemme kiertotalouden kumppanimme Inregon kautta. Kierrättämällä laitteet säästimme viime vuonna yli 37 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Sama määrä päästöjä syntyisi esimerkiksi 134 uuden kannettavan tietokoneen valmistuksessa tai tekemällä 40 edestakaista lentomatkaa Helsingistä Barcelonaan.

Käytöstä poistuneiden IT-laitteiden kierrättäminen on kannattavaa paitsi yritysvastuun näkökulmasta myös taloudellisesti, ja siitä hyötyvät sekä ympäristö että yhteiskunta. Inregon mukaan uuden kannettavan tietokoneen valmistuksesta vapautuu 280 kg hiilidioksidia ja 1 200 kiloa jätettä jo ennen laitteen käyttöönottoa. Näin ollen käytöstä poistuneiden laitteiden kunnostaminen ja myyminen edelleen pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.

”Tavoitteenamme on edistää vastuullisuutta koko arvoketjun laajuudelta. Selvitämme myös mahdollisuutta hankkia käytöstä poistettuja ja kunnostettuja laitteita omaan käyttöömme osana vastuullisia hankintoja”, toteaa Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski.

Selvitämme myös mahdollisuutta hankkia käytöstä poistettuja ja kunnostettuja laitteita omaan käyttöömme osana vastuullisia hankintoja.

Elektroniikka on nopeimmin kasvava jätemuoto maailmassa

Koska tietokoneen valmistuksen aikaiset ympäristövaikutukset voivat kattaa jopa 80 % koko laitteen elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista, emme ole halunneet jäädä seisomaan tumput suorina. Kierrättämistämme IT-laitteista jopa 88 % on onnistuttu kunnostamaan uudelleen käyttöä varten, ja loput 12 % on pystytty hyödyntämään materiaalikierrätyksen kautta.

Ilmastotiekarttaamme sisältyy yli 40 tieteeseen perustuvaa ja vastuullisuustavoitteitamme edistävää toimenpidettä, joiden avulla puolitamme kaikki päästömme vuoteen 2030 mennessä.

Ajankohtaista

20.5.2024
Huijausviestejä liikkeellä – näin pidät tietosi turvassa
30.4.2024
Suuntaa jatkossa pakettipisteelle – Asiamiespisteemme uudistuvat
30.4.2024
Otamme osaa kiertotalouteen ja kierrätämme IT-laitteemme
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa