Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Kuljetusvahingot

Matkahuollon vastuu mahdollisista vahinkotapauksista määräytyy Tiekuljetussopimuslain (23.3.1979/345) ja Matkahuollon yleisen kuljetussäännön perusteella.

Kotimaisessa kuljetuksessa tavaran vähentymisestä tai vahingoittumisesta on tehtävä reklamaatio rahdinkuljettajalle tavaraa vastaanotettaessa, jos vähentyminen tai vahingoittuminen oli ulkoisesti havaittavissa, ja muussa tapauksessa kirjallisesti seitsemän (7) päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Sunnuntai- ja pyhäpäiviä ei määräaikaa laskettaessa oteta huomioon. (Tiekuljetussopimuslaki § 40a)

Vahingosta voi ilmoittaa

Sähköisellä vahingonkorvaushakemuksella. Täytä hakemus, lataa skannatut tai sähköiset liitteet ja lähetä. Jos haluat tulostaa hakemuksen, käytä selaimen tulostustoimintoa ennen Lähetä-napin painamista.

Jos et voi skannata liitteitä, voit lähettää ne myös postitse osoitteeseen Oy Matkahuolto Ab, Vahingonkorvaushakemukset, PL 100, 00101 Helsinki. Merkitse jokaiseen liitteeseen yhteystietosi, vahingoittuneen paketin lähetystunnus ja maininta, että olet lähettänyt sähköisen korvaushakemuksen.

Postitettavalla vahingonkorvaushakemuksella. Täytä ja tulosta hakemus ja lähetä se liitteineen osoitteeseen Oy Matkahuolto Ab, Vahingonkorvaushakemukset, PL 100, 00101 Helsinki.

Matkahuollon vastuu rajoittuu seuraavasti:

  1. Jos rahtilähetys katoaa tai vahingoittuu kokonaan, suoritetaan korvaus käyvän arvon mukaan, kuitenkin enintään Tiekuljetussopimuslain enimmäiskorvausvastuun mukaisesti sekä lisäksi korvataan kuljetukseen liittyvät Matkahuollon perimät maksut.

  2. Jos rahtilähetys vähenee tai vahingoittuu osittain, korvataan käyvän arvon mukaan, kuitenkin enintään tiekuljetussopimuslain enimmäiskorvausvastuun mukaisesti tavaran vähentynyttä tai vahingoittunutta osaa kohti. Lisäksi korvataan kuljetukseen liittyvät Matkahuollon perimät maksut vähentymistä ja vahingoittumista vastaavalla osuudella.

Korvauksen edellytyksenä on, että vahinko on Matkahuollon toimesta todettu. Vahingoittunutta tavaraa, pakkausta ja suojamateriaaleja ei saa hävittää, koska Matkahuolto tarkastaa ne. Toimita vahingoittunut tavara ja pakkaus lähimpään Matkahuoltoon tai sovi vahingon toteamisesta ja tarkastamisesta Matkahuollon kanssa.

Jos tavarasta maksetaan käyvän arvon mukainen korvaus, tavaran omistusoikeus siirtyy Matkahuollolle.

Mikäli kadonneeksi ilmoitettu ja korvattu tavara myöhemmin löytyy tai sen olinpaikka selviää, on siitä ilmoitettava välittömästi Matkahuoltoon. Kaikista kadonneista lähetyksistä tehdään rikosilmoitus.

Jos lähetys on muualla vakuutettu, tehdään ilmoitus vahingosta kyseiseen vakuutusyhtiöön.

Seuraa pakettia

Täytä kenttään lähetystunnus.
Hae

Sarjapaketti

Ostamalla sarjapaketin saat kerralla kymmenen lähetystä.
Osta sarjapaketti
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media