Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Vahingonkorvaushakemus

Täytä vahingonkorvaushakemus.

Toimita vahingonkorvaushakemuksen liitteenä alkuperäinen kauppalasku tai tosite tavaran arvosta tai vahingon määrästä vahingon suuruuden määrittämiseksi. Lisäksi voit toimittaa korjausarvion tavaran korjaamisesta.

Vastuu kuljetusvahingoissa määräytyy Matkahuollon yleisen kuljetussäännön ja Tiekuljetussopimuslain (23.3.1979/345) mukaisesti. Lain mukainen enimmäisvastuu on enintään 20 €/kg + kuljetusmaksu särkynyttä tai kadonnutta kiloa kohden. Viivästymisvahingossa enimmäisvastuu on enintään kuljetusmaksun määrä.

Välilliset ja epäsuorat vahingot eivät kuulu korvattaviin vahinkoihin.

Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisessä kaupassa kuluttajansuojalain mukainen vastuu kuljetuksen aikana on tavaran myyjällä. Jos kyse on tällaisesta lähetyksestä, tee reklamaatio kuljetusvahingosta tavaran myyjälle, joka huolehtii vahingonkorvausprosessista.

Kansainvälisissä lähetyksissä vastuu kuljetuksen aikana on lähetyksen lähettäjällä perustuen kansainvälisiin kuljetussopimuksiin. Jos kyse on kansainvälisestä lähetyksestä, tee reklamaatio lähetyksen lähettäjälle, joka huolehtii vahingonkorvausprosessista.

Matkahuolto maksaa korvauksen vahingonkorvauskäsittelyn jälkeen ja päätökseen perustuen. Kuljetusvahingosta ei voi laskuttaa Matkahuoltoa.

Täytä vahingonkorvaushakemus huolella ja lähetä sen mukana kerralla kaikki tarvittavat liitteet. Näin toimien saamme hakemuksen heti käsittelyyn ja pystymme käsittelemään sen viiveettä.

Klikkaa avatakseen tiedostojen valinnan tai raahaa tiedostot tänne

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media