Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Biljett- och leveransvillkor för beställning av värdekort

Biljettvillkor för värdekort

Värdekort kan användas fram till den 30 december 2024. Därefter tas biljettprodukten ur bruk. Det nuvarande resekortet ersätts med ett nytt resekort under 2024. De nya resekorten och biljettprodukterna börjar säljas hösten 2024.

Värdekort kan användas för att betala resan för en eller flera personer. Chauffören drar av resans pris från Värdekortet i enlighet med trafikbolagets prislista för engångsbiljetter, så att värdet som laddats på kortet minskar i takt med de betalda resorna. Värdekortet kan användas för olika långa resor och på de flesta bussarna. Det är inte möjligt att resa med Värdekort på OnniBus MEGA-turer och inte heller i lokaltrafiken i huvudstadsregionen (Esbo, Helsingfors, Grankulla, Vanda), Tammerfors och Åbo. Säkerställ innan du köper biljett att Matkahuoltos biljettprodukter kan användas på de turer du valt. Biljettens giltighet kan kontrolleras i tidtabellssökningen.

Värdekort kan beställas med de belopp som finns på beställningsblanketten. Värdekort kan inte laddas på nytt.

Värdekortet kan återinlösas under dess giltighetstid mot en gällande serviceavgift.

Leveransvillkor för värdekort

Efter att beställningsblanketten för Värdekortet har skickats börjar beställningen behandlas. Kunden får en betalningslänk av Matkahuolto till sin e-post. Via betalningslänken kan kunden betala beställningen, och därefter förbereds kortet och skickas till kunden. Värdekortet ska betalas inom 7 dagar efter att betalningslänken har tagits emot. Betalningslänken är en engångslänk som kan öppnas endast en gång. Kortet förbereds och skickas till kunden först efter att beställningen har betalats.

Resekortet skickas till kunden inom två vardagar efter att beställningen har betalats, och försändelsen är framme inom tre vardagar efter att den har skickats. Kunden får alltså resekortet senast fem vardagar efter att betalningen har gjorts. I leveransbekräftelsen får kunden en försändelsekod som kan användas för att spåra resekortsförsändelsen.

Värdekortsbeställningen levereras som ett Matkahuolto-paket till det Matkahuolto-avhämtningsställe som finns närmast mottagaren. Mottagaren får ett textmeddelande om att paketet har anlänt till det telefonnummer som uppgavs på beställningsblanketten.

Kunduppgifter och uppgifternas riktighet

I samband med beställningen samlas uppgifter om betalaren och mottagaren in av kunden. Dessa uppgifter kan vara samma. Leveransuppgifterna behövs för att resekortsförsändelsen ska kunna levereras till kunden. E-postadress och telefonnummer behövs för eventuella kontakter och för att skicka en ankomstavi om försändelsen.

Matkahuolto kan använda de insamlade uppgifterna till att utveckla uppföljnings- och statistiktjänsterna i anslutning till de elektroniska servicekanalerna (såsom webb- och mobiltjänster), i marknadsföringssyfte och för att det ska bli lättare för kunderna att sköta sina ärenden.

Läs vår dataskyddsbeskrivning.

Kunden ansvarar för att de kontaktuppgifter som angetts för leverans av resekort är korrekta. Matkahuolto ansvarar inte för eventuella störningar i leveransen av beställningen som beror på felaktiga uppgifter.

PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier