Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuollon yleiset matkaehdot

Matkahuollon yleiset matkaehdot koskevat Matkahuollosta ostettuja kotimaan bussilippuja, valtakunnallisia sarjalippuja ja kolmannen osapuolen myyntikanavista ostettuja bussilippuja. Ulkomaanliikenteessä ja alueellisissa kausi- ja sarjalipputuotteissa noudatetaan poikkeavia, lipputuotekohtaisia matkaehtoja. Vuoroilla voi olla myös liikennöitsijäkohtaisia rajoituksia koskien esimerkiksi lapsen yksinmatkustamisen ikärajaa, polkupyörien kuljettamista ja lemmikkien ottamista mukaan bussiin.

Bussiliput

Hinnat

Matkahuolto noudattaa lipunmyynnissä bussiyrittäjien ilmoittamia hinnastoja ja alennusehtoja.

Alennukset

Matkahuolto myöntää bussilipuista kunkin bussiyrityksen määrittelemät alennukset. Kukin matkustaja voi kerrallaan saada vain yhden alennuksen (esim. opiskelijalle ei anneta opiskelija-alennuksen yhteydessä menopaluualennusta). Alennuksen saadakseen matkustajan on todistettava oikeutensa alennukseen lipunmyynnin ja autoon nousun yhteydessä.

Voimassaoloaika

Matkahuollon verkkosivuilta ja mobiilisovelluksesta ostetut Nettiliput ja Nettitarjousliput ovat voimassa sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon liput on ostettu.

Reitit ja Liput -sovelluksesta ostettu lippu on voimassa ainoastaan lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityssä vuorossa tai ajankohtana.

Käyttämättömien lippujen hyvitys

Nettilippu

Nettilippua ja Nettitarjouslippua ei voi muuttaa tai vaihtaa.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun peruuttaminen on mahdollista on 24h ennen peruutettavan lipun matkustusajankohtaa Nettilipun peruutuslomakkeen kautta. Mikäli matkustuspäivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä, peruutusta tulee pyytää edellisenä arkipäivänä. Pyhäpäiväksi luetaan myös joulu- ja juhannusaatto.

Lipun perumisesta peritään palvelumaksu.

Lippua peruutettaessa Matkahuolto lunastaa takaisin joko koko ostotapahtuman tai osia siitä. Esimerkiksi menopaluulipun osalta on mahdollista peruuttaa myös pelkkä meno- tai paluulippu. Menopaluu voidaan peruuttaa kokonaan tai osittain 24 h ennen menomatkan alkua. Peruuttaminen on mahdollista vain kerran per varaus, eli jos menomatka on peruutettu, paluumatkan peruuttaminen erikseen ei ole enää mahdollista.

Reitit ja Liput

Reitit ja Liput -sovelluksesta ostettua lippua ei voi muuttaa, vaihtaa tai peruuttaa. Reitit ja Liput -sovelluksen yksittäisiä matkoja, matkaketjuja tai mobiililippuja ei lunasteta takaisin. Katso kaikki Reitit ja Liput -sovelluksen lippuehdot.

Kolmannen osapuolen myyntikanavat

Kolmannen osapuolen myyntikanavista ostettuja lippuja ei voi muuttaa tai vaihtaa.

Asiakkaan tulee selvittää lippujen peruutusehdot kolmannen osapuolen lippuehdoista ja asioida peruutustilanteissa suoraan lipun myyneen tahon kanssa.

Sarja- ja kausiliput

Katso Reitit ja Liput -sovelluksesta ostettujen sarja- ja kausilippujen lippuehdot täältä.

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media