Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Google Transit -reittipalvelu kasvaa Hämeenlinnan, Riihimäen ja Valkeakosken paikallis- ja seutuliikenteen aikataulutiedoilla

Hämeenlinnan, Riihimäen ja Valkeakosken paikallis- ja seutuliikenteen aikataulu- ja reittitiedot löytyvät nyt myös Google Transit -reittipalvelusta. Aikataulutietojen päivitys kasvattaa palvelun paikallistason käytettävyyttä ja tarjoaa mainituissa kaupungeissa liikkuville uuden ennen kaikkea mobiilin kanavan aikataulujen ja reittien etsimiseen.

Google Transit tarjoaa aikataulu- ja reittitietoja ja laajentaa nyt välineriippumatonta reittiopaspalveluaan edelleen Matkahuollon kanssa. Palveluun on liitetty Hämeenlinnan, Riihimäen ja Valkeakosken paikallis- ja seutuliikenteen aikataulutiedot. Tämän ansiosta käyttäjä löytää lähimmän joukkoliikenteen pysäkin, reitit ja liikennöintiajat helposti palvelusta.

"Haluamme edistää joukkoliikenteen käyttöä ja ympäristöystävällisiä tapoja liikkua. Googlen kanssa tehtävän yhteistyön kautta voimme myös tarjota asiakkaillemme uusia tapoja hakea ja löytää aikataulu- ja reittitietoja Hämeenlinnan, Riihimäen ja Valkeakosken alueilla", sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo.

Tähän asti palvelun avulla on voinut Suomessa löytää pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien julkisen liikenteen sekä koko valtakunnan kattavien pikavuorojen aikataulut ja reittiohjeet. Matkahuolto vastaa bussien kaukoliikenteen ja nyt mukaan lisättyjen kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteen tietojen toimittamisesta Googlelle.

"Tämä mahdollistaa sen, että Google Transitin kautta matkustaja voi etsiä paikkansapitävät aikataulut ja reittiohjeet palveluun liitetyiltä paikkakunnilta ovelta ovelle yhdistäen paikallis-, seutu- ja kaukoliikenteen aikatauluja", Ylitalo jatkaa.

Google Transitin kartta- ja aikataulupalvelut aina mukana

Google Transit on osa maksutonta Google Maps -palvelua, jota voi käyttää mobiililaitteilla ja kotikoneella. Mobiililaitteissa parhaan käyttökokemuksen tarjoaa Google Maps -mobiilisovellus.

Käyttäjäystävällinen reittipalvelu toimii tällä hetkellä 70 maassa ja tarjoaa julkisen liikenteen tietoja yli 18 000 kaupungissa ympäri maailman. Palvelu hyödyntää Googlen yritystietokantaa. Sen ansiosta reittiohjeita etsiessä käyttäjän ei tarvitse tietää kohteen tarkkaa osoitetta, vaan reittiohjeita voi etsiä myös esimerkiksi yrityksen, teatterin tai urheiluhallin nimellä. Google Maps -karttapalvelun street view -näkymästä taas esimerkiksi voi tarkistaa etukäteen, onko pysäkillä katos tai onko pysäkki esteettömästi saavutettavissa.

Matkahuollon aikataulutiedot saa jatkossakin tuttuun tapaan myös Matkahuollon valtakunnallisesta aikatauluhausta osoitteesta www.matkahuolto.fi sekä ympäri vuorokauden vastaavasta palvelunumerosta 0200 4000 (1,99 €/min+pvm).

fi| sv| en